spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
04-mart.-2024

METEO Vremea se schimbă radical. Ploi torențiale și vijelii lovesc România

- Advertisement -

Luni, 22 august, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi în general instabilă și se va manifesta prin perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului în vestul și sud-vestul țării, local în sud și centru și pe arii mai restrânse în rest.

Conform prognozei meteo, ploile vor avea și caracter torențial, pe alocuri se vor acumula cantități de apă importante, iar izolat vor fi posibile vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 12 și 23 grade Celsius.

La București, căldura va fi sufocantă la orele amiezii, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, dar cu probabilitate mare pentru intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice (înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului). Temperatura maximă va fi de 30 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 17 și 19 grade Celsius.

Precipitații abundente în Banat și Oltenia

Marți, 23 august, meteorologii anunță în jumătatea de sud-vest a ţării vreme în general instabilă, cu perioade în care temporar înnorările se vor accentua, pe arii relativ extinse vor fi ploi torențiale şi descărcări electrice, iar local -cu precădere în Banat şi Oltenia- se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, prognoza meteo indică faptul că cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spaţii mici. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, pe crestele montane şi izolat posibil şi în restul zonelor, asociat ploilor torențiale.

Valorile termice vor fi în creştere uşoară în toată ţară, în regiunile sud-estice vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar în Bărăgan izolat va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 34 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 23  grade Celsius, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 11 grade Celsius.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu perioade cu înnorări mai accentuate şi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 18 și 20 grade Celsius.

Canicula se întoarce în sud-est

Miercuri, 24 august, căldura se întoarce în sud-estul țării. Conform ANM, vremea va deveni pe arii extinse călduroasă, cu precădere în estul şi sud-estul ţării unde pe alocuri va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse ce pot avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice în vest, nord-vest şi la munte, local în centru şi sud-vest şi doar pe spaţii mici în rest. Izolat vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în partea de sud-est a teritoriului şi posibil izolat şi în celelalte zone, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 35 grade Celsius, iar cele minime vor fi de 11 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali (unde vor fi condiţii de ceaţă) și între 21 și 23 grade Celsius pe litoral.

În București, miercuri, disconfortul termic ridicat va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 34 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 17 și 19 grade Celsius…https://adevarul.ro/stiri-interne/meteo/meteo-vremea-se-schimba-radical-ploi-torentiale-2199498.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.