26 C
Vaslui
16-aug.-2022

Meteorologii anunță că temperaturile vor depăși pragul de caniculă. „Din 29 iunie, zilnic am atins recorduri ale valorilor maxime”

- Advertisement -

România este împărțită între caniculă și furtuni. Peste valul de căldură extremă, vin ploi torențiale și vijelii. Săptămâna viitoare va ploua mai mult decât ar fi normal în această perioadă, anunță meteorologii. 

Elena Mateescu, directorul ANM: „Sunt recorduri zilnice la nivelul temperaturilor maxime sau al temperaturilor minime. În 29 iunie și până în prezent, de când am atenționat în ceea ce privește valul de căldură persistent și indicele de temperatură – umezeală, disconfortul a fost deosebit de ridicat.

În fiecare zi am atins recorduri ale valorilor de temperatură maxime zilnice„.

În legătură cu evoluția temperaturii în următoarea săptămână, Elena Mateescu a declarat că sunt așteptate maxime de 37 de grade, dar și vreme instabilă.

„Pe termen scurt, în primele zile din săptămână, temperaturile rămân ridicate, mai ales în partea de vest și sud a țării, acolo unde se va depăși pragul unei zile de caniculă, respectiv 35-37 grade Celsius.

În a doua parte a săptămânii o să consemnăm o scădere a valorilor de temperatură și mai ales fenomene de instabilitate atmosferică spre sfârșitul săptămânii”, a spus directorul ANM…https://www.digi24.ro/meteo/meteorologii-anunta-ca-temperaturile-vor-depasi-pragul-de-canicula-din-29-iunie-zilnic-am-atins-recorduri-ale-valorilor-maxime-1997763

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.