spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Mexic: Fostul procuror general, judecat în cazul dispariției forțate și torturării a 43 de studenți

- Advertisement -

Fostul procuror general al Mexicului, Jesus Murillo Karam, va fi judecat de un tribunal penal pentru dispariţia a 43 de studenţi în 2014, a decis miercuri un judecător mexican, într-un caz emblematic care a depăşit cu mult graniţele ţării, informează AFP.

Murillo Karam, ataşat cabinetului prezidenţial la acea vreme, va fi judecat pentru ‘dispariţii forţate, tortură şi obstrucţionare a justiţiei’, a transmis presei Consiliul federal al magistraturii (CJF).

În cadrul unei audieri, Murillo Karam a apărat ancheta controversată privind dispariţia a 43 de studenţi ai şcolii normale din Ayotzinapa, statul Guerrero, în noapte de 26 spre 27 septembrie 2014, scrie Agerpres.

Aflat în arest preventiv de vineri, Murillo Karam a apărat de asemenea ‘adevărul istoric’ în cazul Ayotzinapa, vârful vizibil al aisbergului celor 100.000 de dispariţii din ţară.

Acest ‘adevăr istoric’ nu menţionează participarea forţelor de securitate. Un raport al unei comisii guvernamentale, publicat săptămâna trecută, denunţă, dimpotrivă, ‘o crimă de stat’ cu participarea unor militari…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/mexic-fostul-procuror-general-judecat-in-cazul-2200277.html?utm_campaign=homepage&utm_source=adevarul.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.