Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, dată în grija unei surori. Rudele au cerut ordin de protecţie împotriva soţului artistei

Magistraţii ieşeni au decis ca mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, aflată în recuperare medicală după ce a căzut pe scări în luna mai a acestui an, să fie dată în grija unei surori, în dauna soţului ei, pianistul Codrin Nicoară. Rudele au cerut ordin de restricţie.
Procesul intentat de sora mezzosopranei soţului acesteia, pianistul Codrin Nicoară, a început pe 1 iulie 2020.  Una dintre surorile artistei le-a cerut magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să o lase pe aceasta în grija ei, solicitare admisă de magistraţi. Chiar dacă sentinţa primei instanţe nu este definitivă, aceasta este executorie, scrie Click!  Mai mult, sora care a obţinut custodia, precum şi mama artistei, au cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui Codrin Nicoară, dându-l pe acesta în judecată în data de 12 octombrie.  Rudele au solicitat ca soţul artistei să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de aceasta, faţă de reşedinţa actuală, din judeţul Bacău, faţă de Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi, şi faţă de centrul medical în care mezzosoprana va merge pentru recuperare, precum şi interzicerea oricărui contact.  Însă, această dorinţă nu le-a mai fost îndeplinită, solicitarea fiind respinsă de judecători. Decizia nu este definitivă. ”Maria Macsim Nicoară este internată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi, unde a suferit o intervenţie chirurgicală craniană şi urmează a fi externată în vederea continuării recuperării medicale. Reprezentanţii spitalului ne-au comunicat că pârâtul Codrin Constantin Nicoară, folosindu-se de calitatea de soţ, a depus o solicitare ca pacienta să fie preluată de el, solicitarea fiind făcută într-un limbaj foarte agresiv”, au precizat cele două rude ale artistei. Probleme în căsnicie  Maria Macsim Nicioară a ajuns în stare gravă la spital în dimineaţa zilei de 10 mai, la aproximativ 8 ore după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuieşte alături de soţul său. De altfel, soacra sa a alertat autorităţile, după ce a fost chemată de fiul ei să vadă în ce stare îi este soţia. Cei doi au declarat autorităţilor că artista a căzut pe scări. Între timp, au apărut informaţii conform cărora mezzosoprana şi soţul ei nu ar mai fi fost în relaţii bune, iar acesta era extrem de violent. Referitor la acest caz, procuroii şi poliţiştii din Iaşi fac cercetări într-un dosar deschis in rem pentru tentativă de omor. Maria Macsim Nicioară lucrează de 25 de ani la Opera din Iaşi şi este doctor în muzică.

Citeste mai mult: adev.ro/qjl709
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ