Microbuz scolar, scos la licitatie!

INCREDIBIL Zilele trecute, a fost publicat anuntul de scoatere la vânzare a unor bunuri ale primãriei Suletea, în contul penalitãtilor de întârziere si a cheltuielilor de judecatã, în sumã totalã de circa 125 mii lei, pentru unele contracte fãcute de fostul primar. Printre vehiculele scoase la vânzare se numãrã si microbuzul scolar primit de la Ministerul Educatiei, microbuz cu care se face transportul elevilor la scoalã. De mai bine de patru luni, primarul Ciprian Robert Tamas încearcã sã obtinã fonduri pentru achitarea acestor sume, fãcând cereri nu doar la CJ Vaslui, dar si la Guvern, având promisiuni cã, în câteva zile, se vor aloca fondurile necesare direct primãriei. În cazul în care microbuzul scolar se va vinde la licitatie, circa 300 de elevi, o parte dintre ei prescolari, vor trebui sã parcurgã zilnic pe jos kilometri întregi pânã la scoalã si înapoi.

În luna iunie, la primãria Suletea s-a prezentat executorul judecãtoresc care a pus sechestru pe mai multe din bunurile primãriei, respectiv microbuzul Consiliului Local, care era folosit la transportul elevilor, masina Logan a primãriei, dar si alte echipamente, inclusiv faxul si copiatorul. Totul în numele unei datorii, reprezentând penalitãti de întârziere, în valoare de 115.000 lei, pe care primãria o are la firma SC PalmCons SRL, administratã de Mielu Puscã, un apropiat al fostului primar. La începutul acestei sãptãmâni, a fost publicat deja anuntul de vânzare a vehiculelor primãriei, autoturismul Dacia Logan fiind scos la vânzare pentru suma de 10.000 lei, autovehiculul Renault Master pentru 30.000 lei, iar microbuzul scolar, marca Fiat Ducato, pentru nu mai putin de 106.993.07 lei. Dacã pentru primele douã vehicule, sumele cerute erau rotunjite, pentru ultimul, microbuzul scolar primit cu destinatie specialã strict pentru transportul elevilor de la Ministerul Educatiei a fost trecutã valoarea actualã de inventar. Primarul comunei Suletea, Ciprian Robert Tamas, a fãcut nenumãrate cereri si memorii, atât la Consiliul Judetean Vaslui, cât si, asa cum spunea el, “la toate ministerele din subordinea guvernului, mai putin cel care tine de sport. Am fost în audiente si le-am explicat factorilor responsabili cã nu avem resurse pentru achitarea acestor penalitãti fãcute cu bunã stiintã de fostul primar, si le-am explicat cã putinele resurse pe care le avem sunt destinate strict pentru investitiile din comunã. De peste tot am primit doar încurajãri si promisiuni cã se vor aloca bani pentru rezolvarea situatiei, cu atât mai mult cu cât s-a pus sechestru inclusiv pe microbuzul scolar cu care transportãm zilnic circa 300 de elevi sI prescolari. Pânã acum, însã, nu s-a rezolvat nimic! Nu înteleg însã cum s-a pus sechestru pe un bun, microbuzul scolar, care, chiar dacã este în proprietatea Consiliului Local, a fost primit de la Guvernul României!”

Datorii istorice!

Fostul primar al comunei Suletea, Petre Guzganu, a încheiat cu firma SC PalmCons SRL Vaslui un contract în valoare initialã de 15.000 euro, pentru implementarea unui proiect privind iluminatul public stradal neconventional în comunã. Clauzele contractului erau cel putin dubioase, dacã luãm în considerare faptul cã penalitãtile de întârziere erau de 0,4% pe zi, la fel de dubios fiind si comportamentul primarului Guzganu, care, cu bunã stiintã, chiar dacã erau bani la bugetul comunei, nu a dat la platã la timp facturile, pentru a se opera penalitãti. Mai mult decât atât, unele facturi emise de SC PalmCons SRL nici nu au ajuns în contabilitate, rãmânând la primar, dar penalitãtile s-au adunat, astfel ajungându-se de la o sumã initialã de circa 60.000 lei la peste 350.000 lei de platã, mare parte penalitãți, sumã din care primãria a reusit sã plãteascã în timp 200.000 lei. În ianuarie 2012, printr-o întelegere între cei doi, Guzganu si Puscã, ultimul a actionat în judecatã Primãria Suletea, procesul definitivându-se în luna mai a aceluiasi an, chiar înainte de alegerile locale, fiind fãcute chiar si unele plãti, pentru ca fostul primar sã fie acoperit. Au urmat mai multe apeluri, pierdute însã, asa cã asupra bunurilor primãriei s-au instituit titluri executorii, în luna iunie fiind sigilate, în afara vehiculelor primãriei, chiar si copiatorul sau faxul unitãtii. Prima licitatie pentru vânzarea autovehiculelor primãriei Suletea va avea loc azi, 25 septembrie, cu toate cã publicatia de vânzare a fost publicatã cu doar trei zile mai devreme. În cazul în care bunurile respective nu vor fi vândute, iar primãria nu va avea resurse sã achite penalitãtile, cheltuielile de judecatã, în sumã de 5738,43 lei, dar si cheltuielile de executare în valoare de 6450 lei, la urmãtoarea licitatie, pretul de pornire al licitatiei va fi micsorat cu 25%.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ