spot_img
21.3 C
Vaslui
04-iun.-2023

Microbuzele scolare folosite in scopuri personale!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

CUM VREA PRIMARUL În timp ce mii de elevi vasluieni fac naveta pe jos zeci de kilometri pânã la scoalã, unele microbuze scolare plimbã tot felul de cetãteni pe drumurile judetului fãrã ca nimeni sã miste un deget. Mii de elevii din localitãtile rurale ajung de cele mai multe ori cu întârziere la cursuri, obositi, înghetati de frig, chiar dacã localitãtii lor i-a fost alocat un microbuz scolar. Situatia persistã de multi ani în majoritatea satelor îndepãrtate de centrul de comunã, fãrã ca vreun microbuz scolar sã fie alocat comunitãtii, chiar dacã solicitãri în acest sens sunt multe.

Conform regulamentului privind microbuzele scolare, scopul fundamental al utilizãrii mijloacelor de transport elevi este transportul dus-întors al elevilor între localitatea de domiciliu a acestora si unitatea de învãtãmânt. Regulamentul mentioneazã clar cã alte scopuri de utilizare a acestor microbuze sunt pentru activitãti specific educationale, precum transportul elevilor cu ocazia manifestãrilor culturale, sportive, vizite de studiu, parteneriate scolare bilaterale, proiecte educationale sau alte tipuri de activitãti care vizeazã procesul de învãtãmânt. În momentul implementãrii acestui proiect, a fost subliniat foarte clar faptul cã aceste microbuze scolare trebuie utilizate doar de elevi si cadre didactice care însotesc elevii si numai în interesul educatiei. Astfel, a fost exclusã folosirea acestora în alte scopuri decât pentru facilitarea accesului la educatie a copiilor din mediul rural.

Rusinicã, din partea participantilor la trafic!

Primul microbuz scolar din care au coborât zeci de persoane în vârstã, bãrbati, a stationat aproape o zi întreagã în Centrul Civic al municipiului Vaslui. La douã zile diferentã de la aceastã întâmplare, un alt microbuz scolar burdusit cu bãtrâni circula fãrã nicio restrictie pe arterele municipiului Vaslui, stârnind mirarea participantilor în trafic, care nu s-au putut abtine fãrã sã facã remarci de genul: “Ia, uitati pe cine transportã microbuzul scolar! Pe mosnegi, care sigur sunt luati la “Ia-mã nene!”. Oficialii ISJ spun însã cã existã posibilitatea ca aceste microbuze sã fi venit la Vaslui pentru a ridica pachetele cu rechizite pentru copiii nevoiasi. “Inspectoratul Scolar Vaslui nu poate demara o anchetã, însã, cel mult poate solicita o notã administrativã, întrucât microbuzele scolare se aflã în curtea Primãriilor, iar soferul se aflã la dispozitia edilului. Problema este la primãrie. De exemplu, în urmã cu ceva timp, am cerut notã directorului Scolii Coroiesti dupã ce am fost anuntati cã microbuzul scolar ar fi transportat sindicalisti la un miting, iar acesta a declarat cã le-a permis primarul comunei”, ne-a declarat Mihaela Cososchi, inspector scolar general al ISJ Vaslui. Ceva mai târziu, sefa ISJ a revenit cu o altã explicatie. “În aceastã perioadã , la Inspectoratul Scolar se distribuie pachetele cu rechizite gratuite. Este posibil ca aceste microbuze sã transporte responsabilii de structurã, oamenii de serviciu, pentru cã e nevoie de mai multe persoane pantru cãrat, pachetele fiind destul de grele. Mai sunt si responsabilii, care trebuie sã vadã sã nu lipseascã ceva din inventar”, a adãugat sefa ISJ Vaslui. Cu toate cã afirmatiile inspectorului sef al ISJ Vaslui sunt credibile, la nicio sãptãmânã de la aceastã constatare, un alt microbuz scolar ne-a “sãrit” în ochi. Parcat frumos, în fata unei Covrigãrii situatã vis-à-vis de Primãria municipiului Vaslui, unde a stationat destul de mult timp. În toatã aceastã perioadã, soferul citea un ziar, iar microbuzul ce-i drept era gol.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.