30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Micuții din satul Hreasca, pentru prima dată la un film 3D (FOTO)

Micuții din satul Hreasca, pentru prima dată la un film 3D

BUNĂTATE… Cinematograful “Victoria” din Bârlad găzduiește două zile consecutive, pe 7 și 8 aprilie, două vizionări de filme 3D pentru copiii din satul Hreasca, comuna Coroiești.  42 de elevi ai claselor I-VIII din satul cel mai sărac al județului, Hreasca, au primit invitația din partea unui bârlădean, Daniel Buzamăt, directorul SC Reiser Ldp SA, să vadă un film 3D. Acesta a aflat că micuții nu au văzut până acum niciodată un film cu trei dimensiuni (3D), iar mulți dintre ei nu văzuseră niciodată o sală de cinema în realitate!

Pe 7 aprilie au fost invitați primii 20 de elevi ai claselor I-IV, care au vizionat un film de desene animate “Roșu aprins”, iar pe  8 aprilie sunt invitați 22 de elevi ai claselor V-VIII, care vor viziona filmul 3D “Animale Fantastice – Secretele lui Dumbledore”.  Pe lângă Daniel Buzamăt, care a asigurat plata biletelor la film și câte un suc și o pungă de pop corn, s-a implicat și Cristian Lungu, primarul comunei Coroiești, care a asigurat din banii personali microbuzul și combustibilul necesar deplasării micuților de la Hreasca până la Bârlad și retur. După cum se poate vedea din fotografii, elevii de la Școala Gimnazială din Hreasca, din clasele I-IV, au fost extraordinar de bucuroși de invitația făcută de Daniel Buzamăt, au fost cuminți și  foarte atenți la film, iar după vizionare era prinși în comentariile pe care le făceau împreună, entuziasmați de filmul văzut prin ochelarii 3D.  Filmul i-a impresionat pe copii, care au fost curioși și cum s-a realizat. Filmul „Roșu Aprins” produs de Disney și Pixar o prezintă pe Mei Lee, o tânără încrezătoare și cam tocilară de 13 ani, care se luptă între a fi fetița cuminte a mamei sale și haosul adolescenței. Mama sa, prea protectoare, Ming, nu e niciodată prea departe de fiica sa – o problemă reală pentru toți adolescenții. Și dacă toate schimbările corpului său, a pasiunilor și a relațiilor nu erau suficiente, când se entuziasmează (adică aproape MEREU) devine un panda mare și roșu! Iar la ieșire de la film toți micuții de la Hreasca se închipuiau un panda mare roșu!

Pe 8 Aprilie, Daniel Buzamăt i-a invitat pe elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Hreasca, comuna Coroiești, pentru a viziona filmul “Animale Fantastice – Secretele lui Dumbledore”.  Filmul este toto 3 D și este din seria celor cu personaje din Harry Poter. Profesorul Albus Dumbledore (Jude Law) știe că puternicul vrăjitor întunecat Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) comploteză pentru a prelua controlul asupra lumii vrăjitorilor. Neputând să-l oprească singur, el îi încredințează magizoologului Newt Scamander (Eddie Redmayne) responsabilitatea de a conduce o echipă curajoasă de vrăjitori, vrăjitoare și un brutar Încuiat într-o misiune periculoasă, în care se întâlnesc cu animale fantastice vechi și noi și se ciocnesc cu legiunea în creștere de adepți a lui Grindelwald. Dar cu o miză atât de mare, cât timp poate Dumbledore să rămână pe margine?. Asta vor viziona mâine elevii din clasele V-VIII, de la Hreasca. Cadrele didactice și părinții elevilor transmit mulțumiri lui Daniel Buzamăt, care le-a făcut copiilor o mare surpriză și o mare bucurie!

“Eu am aflat de la cineva din satul Hreasca, comuna Coroiești, care are copii, că cei mici nici nu văzuseră măcar un cinematograf și nici filme 3D. M-au impresionat copiii care își doreau atât de mult să vadă, încât nici nu am mai stat pe gânduri! Împreună cu primarul comunei Coroiești, Cristian Lungu, am organizat această acțiune, el a asigurat transportul dus-întors pentru copii, iar eu biletele și <<tratația>> cu suc și pop corn! M-au impresionat acești elevi, cât de cuminți au fost și ce impact a avut filmul asupra lor. De aceea voi mai continua să-i aduc, în vacanțe mai ales, să vadă mai multe filme”, a spus Daniel Buzamăt.

“M-am bucurat să pot ajuta să-și îndeplinească visul de a vedea filme la un cinematograf Cityplace, în special filme 3D. Eu i-am ajutat cu transportul, plătit din salariul meu, atât deplasarea microbuzului cât și combustibilul și îi mulțumesc lui Daniel Buzamăt pentru inițiativă. Sper să fie liniște și sănătate ca să mai putem asigura asemenea acțiuni, cu oricine se gândește la cel mai sărac decât el”, a spus Cristian Lungu, primarul comunei Coroiești.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here