23.7 C
Vaslui
27-iun.-2022

Miel salvat cu greu de pompierii bârlădeni, după 36 de ore de când căzuse într-o țeavă de gaz! (FOTO)

MIEL NOROCOS… Un miel a fost salvat de la o moarte cumplită,, chiar în ziua Înălțării Domnului! Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu module pentru descarcerare/deblocare, precum și un echipaj specializat, pentru salvarea unui miel căzut într-o țeavă de gaz dezafectată (în trecut țeava alimenta cu gaz metan secții din cadrul IRB), pe un teren proprietar, mielul căzuse în țeava de gaz în urmă cu aproximativ 36 ore. Operațiunea de salvare a mielului a durat aproximativ trei ore.

La sosirea echipajului de intervenție, a fost găsit un miel blocat într-o țeavă dezafectată, care subtraversa un drum de pământ și era blocată la unul dintre capete. Țeava avea un diametru de circa 30 centimetri și se afla în pământ la o adâncime de un metru și jumătate, distanța dintre cele două capete fiind de aproximativ 18 metri.

“Inițial, pompierii au încercat să agațe mielul cu un dispozitiv folosit la salvarea animalelor căzute în puțuri, dar, animalul fiind unul destul de mic și speriat, reușea să se întoarcă în interiorul țevii și se deplasa spre capătul opus. Peste o parte a țevii era prăbușit un stâlp de electricitate. Pompierii militari au primit ajutorul autorităților locale, care au trimis în zonă un miniexcavator. A fost săpat un șanț la adâncimea la care era îngropată țeava, după care aceasta a fost tăiată pe o lungime de circa un metru. După mai multe încercări, mielul a putut fi agățat și evacuat, ulterior, animalul fiind predat proprietarului”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here