spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Mihaela Geoanã si Cristina Copos au venit în ajutorul husencelor

- Advertisement -

SUCCES Mihaela Geoanã si Cristina Copos, doamnele care conduc Fundatia “Renasterea”, au fost prezente ieri la Husi, pentru a face publice rezultatele programului “Unitatea Mobilã de Diagnostic – Renasterea”. Actiunea de acordarea a analizelor gratuite, femeilor care au dorit sã înlãture temerile în privinta cancerului de sân sau col uterin, s-a dovedit a avea un real succes: aproape 300 de persoane din Husi, dar si din satele arondate, si-au fãcut mamografii si teste Papaniclau. Un singur caz de cancer a fost depistat, însã foarte multe femei s-au dovedit a fi suferinde de asa numitii “noduli” la sâni.

Din respect pentru campania desfãsuratã în “orasul dintre vii”, cele douã doamne care conduc Fundatia recent distinsã de Parlamentul European cu “Pearl of Wisdon”, Mihaela Geoana si Cristina Copos, au venit la Husi, pentru a prezenta personal rezultatele actiunii locale. Încântate de succesul pe care Unitatea Mobilã de Diagnostic l-a avut  Mihaela Geoanã si Cristina Copos au tinut sã sublinieze faptul cã acest “cabinet medical pe roti” a oferit servicii la peste 12.000 de femei, din 16 judete ale tãrii. “Multumim foarte mult domnului senator Cristian David, cel care ne-a invitat si ne-a încurajat sã venim la Husi. De asemenea, multumim si primarul Ioan Ciupilan, gazda de aici, dar si medicului Tudor Stafie, domnului Adrian Porumboiu, precum si Episcopului Corneliu, pe care îl vom vizita îndatã ce vom încheia conferinta de presã”, a precizat Mihala Geoana. De asemenea, a mai anuntat cã Fundatia “Renasterea” va mai achizitiona o nouã “Unitate Mobilã”, iar actiunile de constientizare a populaiei vor continua în acelasI ritm sustinut. A fost interesant de subliniat faptul cã, în ciuda beneficiilor enorme pentru oameni, dar si a cheltuielilor care se fac cu toate aceste servicii medicale importante, Fundatia “Renasterea” nu primeste niciun leu din partea statului. Fondurile vin exclusiv din sponsorizãri.

Foarte multe cazuri de mastoze fibrochistice!

Alãturi de Mihaela Geoanã si Cristina Copos au fost si medicii Tudor Stafie, presedintele Asociatiei ‘Totul pentru Viatã” si chirurgul Nelu Tataru, care au explicat în termeni profesionali rezultatul actiunii de la Husi. “A fost un singur caz de cancer depistat. S-au depistat foarte multe cazuri de mastoze fibrochistice sau, asa numitii, noduli”, a precizat medicul Tãtaru. Emotionat si totodatã impresionat de cuvintele frumoase pe care Mihaela Geoanã si Cristina Copos le-au avut la adresa sa, medicul Tudor Stafie a tinut le sã multumeascã în numele husenilor: “Vreau sã multumesc din inimã, doamnelor Mihaela Geoanã si Cristina Copos, pentru ceea ce au fãcut pentru noi, cu aceastã actiune a Fundatiei Renasterea”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.