17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

Mihai Irimia, condus pe ultimul drum (foto)

- Advertisement -

LACRIMI Multã durere în suflete, lacrimi, coroane si flori. Aceasta a fost atmosfera de ieri, de la înmormântarea omului de afaceri Mihai Irimia. Sute de oameni au tinut sã fie prezenti la slujba religioasã de la Biserica „Sf. Ioan”. Cortegiul funerar s-a îndreptat apoi spre cimitirul „Eternitatea”, acolo unde a fost depus trupul neînsufletit. Mihai Irimia s-a stins din viatã în noaptea de joi spre vineri, în urma unui infarct miocardic. Emotiile de la meciul Steaua Bucuresti – Ajax Amsterdam i-au fost fatale.

Slujba de la Biserica „Sf. Ioan” a durat aproximativ o orã. În tot acest timp, sute de oameni, rude, apropiati sau prieteni, au tinut sã îi aducã un ultim omagiu lui Mihai Irimia si sã-si prezinte condoleantele familiei îndurerate. Printre ei s-a aflat si primarul Constantin Constantinescu, Marcel Anghel, directorul Teatrului „Victor Ion Popa”, oameni de afaceri, oameni simpli si, nu în ultimul rând, întreg staff-ul Rugby Club Bârlad, echipã pe care a sponsorizat-o multi ani. Dupã slujba religioasã, zeci de masini au însotit cortegiul funerar spre cimitirul „Eternitatea”, acolo unde a fost depus trupul neînsufletit al lui Mihai Irimia. Cunoscutul om de afaceri bârlãdean s-a stins din viatã la vârsta de 64 de ani, în urma unui infarct miocardic, în noaptea de joi spre vineri. Din cele declarate de apropiati ai familiei, se pare cã emotiile de la meciul Steaua Bucuresti – Ajax Amsterdam i-au fost fatale. A fost solicitatã o ambulantã imediat, iar medicii sositi au încercat din rãsputeri resuscitarea timp de 40 de minute. Din pãcate, inima lui Mihai Irimia a refuzat sã mai porneascã, declarându-se decesul.

Acesta s-a nãscut pe 6 noiembrie 1948 si a fost atras de mic de sport. A absolvit cursurile Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, sectia Studii Economice si a activat în mai multe domenii. În perioada comunistã a fost secretar de partid în cadrul Primãriei Bârlad, iar dupã Revolutie a intrat în rândul oamenilor de afaceri. La câteva ore dupã trecerea sa în nefiintã, Federatia Românã de Rugby a postat pe site-ul propriu urmãtorul text: „Pe Mihai Irimia îl gãseam întotdeauna în tribuna stadionului <<Rulmentul>>, la meciurile disputate la Bârlad, fiind deopotrivã un prieten adevãrat al sportivilor, cât si al arbitrilor si al conducerilor tehnice ale echipelor vizitatoare. S-a implicat în construirea stadionului ce a gãzduit si meciuri ale echipei nationale, mare iubitor si admirator devotat al rugby-ului, chiar dacã nu a practicat acest sport. Era mereu participant la <<Repriza a III-a>>, având totdeauna pãreri avizate despre partida ce tocmai se terminase, pãreri împãrtãsite în totalitate si de cei prezenti la aceste discutii. Adeseori putea fi zãrit si în tribunele Stadionului National <<Arcul de Triumf>>, la meciurile echipei nationale, fiind un fan devotat al acesteia. A lãsat în urmã o sotie si un fiu care îi poartã numele si care îl iubeste infinit de mult. Fiul sãu, Mihai Irimia, a dus mai departe pasiunea tatãlui sãu pentru rugby si este un arbitru de perspectivã. Federatia Românã de Rugby transmite sincere condoleante familiei!”. Dumnezeu sã-l odihneascã în pace!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.