3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

Mihai Ponea intrã în politicã pe usa din fatã! (foto)

- Advertisement -

Si-a lansat candidatura de ziua sa

LANSARE Douã sute de persoane au participat ieri, la Ivãnesti la lansarea candidaturii lui Mihai Ponea pentru alegerile legislative din 9 decembrie 2012 . începând de astãzi, tânãrul Mihai Ponea intrã în cursa electoralã pentru un mandat de deputat pe Colegiul nr. 2, Vaslui -rural. Interesant este cã acest candidat si-a lansat candidatura chiar de ziua sa, ieri împlinind vârsta de 32 de ani. „Nu vin sã vã promit nimic, vin doar sã mã prezint, sã vã pun la dispozitia dumneavoastrã pregãtirea, experienta si proiectele mele si sã încerc sã obtin mandatul de a vã reprezenta dupã 9 decembrie în Camera Deputatilor”, a declarat publicului Mihai Ponea.

Tânãrul Mihai Ponea si-a anuntat ieri, cu prilejul unei vizite în comuna Ivãnesti, oficial, intrarea în cursa electoralã pentru obtinerea mandatului de deputat al Colegiului nr.2, Vaslui rural din partea ARD. La eveniment au fost prezenti peste 200 de persoane, printre acestia numãrându-se si sustinãtori din alte comune precum Laza, Pungesti, Puscasi si Muntenii de Sus. În fata oamenilor, Mihai Ponea s-a prezentat ca o alternativã a politicialului clasic si, conform spuselor sale, tocmai lipsa de experientã este cea care-i genereazã cel mai mare atu în fata tuturor cotracandidatilor pe care-i are pe colegiu.

„Vin astãzi în fata dumneavoastrã sã mã prezint, cu sinceritate, vã spun cã nu am experientã politicã. Intru în aceastã bãtãlie pentru cã de ani de zile sunt conectat la problemele din mediul rural si sunt singur cã, dacã existã interes, un om poate face diferenta. Campania electoralã va fi o noutate pentru mine, eu sunt medic veterinar, pânã acum câteva zile am fost director al Directiei Sanitar-Veterinare, am renuntat la functia pe care o aveam pentru o pozitie care chiar sã-mi permitã sã fac ceva pentru oamenii care trãiesc si muncesc în satele noastre. Si eu, ca si voi, mi-am pierdut încrederea în oamenii politici si acum câteva sãptãmâni am decis sã încerc sã fac eu însumi ceva, dacã cei pe care i-am mandatat acum patru ani nu au reusit sã facã. Am mers si am muncit în sate, cunosc nevoile oamenilor, cu totii stim cã agricultura ar trebui sã fie prioritatea numãrul 1 a alesilor nostri, cã acesta este domeniul de activitate cu cel mai mare potential de dezvoltare atât la nivel local, cât si national, dar ca si dumeavoastrã, vãd cã pe zi ce trece cã agricultura este din ce în ce mai neglijatã. Nu am experientã în prelegeri electorale, în campanii, dar sunt gata sã intru în luptã cu ideile si proiectele pe masã. Oamenii care lucreazã pãmântul si cresc animale muncesc din greu, iar munca lor se duce pe apa Sâmbetei. Avem nevoie de centre de colectare a laptelui, de centre de colectare a celorlalte produse agricole a producãtorilor zonali, toate pot fi realizate! Avem nevoie de târguri asa cum sunt dezvoltate în alte zone ale tãrii, locuri în care oamenii sã-si promoveze si sã-si valorifice produse traditionale, autentice, toate acestea cu profesionalism si bunãvointã se pot face! Satul poate genera locuri de muncã! Probleme de rezolvat sunt cu sutele, le stiu si eu, le stiti si dumneavoastrã si la fel de bine, le stiu si cei care acum sunt responsabili de rezolvarea lor, dar au trecut patru ani, si în majoritatea satelor noastre, timpul nu s-a urnit din loc. Nu vin sã vã promit nimic, vin doar sã mã prezint, sã vã pun la dispozitia dumneavoastrã pregãtirea, experienta si proiectele mele si sã încerc sã obtin mandatul de a vã reprezenta dupã 9 decembrie în Camera Deputatilor”, a declarat publicului Mihai Ponea.

VOCEA POPORULUI

„Un om din acesta ne trebuie, care sã vinã sã stea de vorbã cu cei de la talpa tãrii”

„Domnilor, stiti ce?, eu am ajuns la vârsta la care nimeni nu poate sã-mi mai spunã voteazã cu unul sau cu celãlalt, sunt sãtul de promisiuni si minciuni. De mai bine de 20 de ani nu am reusit sã aflu cine vrea binele tãrii asteia, dar m-am convins cine-i face rãul. Pe bãiatul ãsta l-am mai vãzut prin comunã, e tânãr, stie ce vrea de la viatã, are o meserie solidã si vãd cã are si idei bune, concrete, care sã vinã în sprijinul oamenilor. Eu chiar cred cã are sanse si ar merita sã meargã în Parlament. Stiti ceva, un om din acesta ne trebuie, care sã vinã sã stea de vorbã cu cei de la talpa tãrii, care stiu ce-i viata si munca omului de la tarã, nu unul din ãla care stã teapãn patru ani într-un birou”,ne-a spus Alexandru Costicã

„Nu ne-ar sta rãu cu el deputat”

” Eu una nu prea am auzit de deputat pe la noi în comunã, habar n-am, dar dacã e sã fie acum alegeri, ar trebui sã punem un om care sã ne facã cinste si care sã fac ceva dupã alegeri pentru oamenii care l-au votat. Nu cred cã ne-ar sta rãu cu el ca deputat. Are ambitie si, din câte am vãzut, domnul ãsta, doctorul Ponea, pare a fi cu capul pe umeri”, ne-a spus Florina Chirilã, din comuna Ivãnesti.

” Este un om de perspectivã”

” Am ajuns vremuri din ce în ce mai grele, nu vedeti în ce lume trãim? Eu mã uit în jur, si la mine în comunã si aici la Ivãnesti nu vedeti dis-de-dimineatã cârciumile îs pline de tineri, în schimb, scoala si biserica sunt goale. Deocamdatã, îmi place cã nu vorbeste numai despre drumuri, asfaltare îmi place cã se gândeste si la tineri, la locuri de muncã, cã are initiativã. Despre Mihai Ponea pot sã spun cã este un om de perspectivã. Cred cã ar trebui sã fim foarte atenti la ce alegem când vom alege, pentru cã cei pe care-i trimitem la Bucuresti au responsabilitatea legii dupã care functioneazã tara asta”, ne-a spus Petricã Bungeanu.

„A ridicat problema locurilor de muncã la sat”

” Eu unul, am 21 de ani, am ceva scoalã si sunt fântânar. Muncesc câte 10 ore pe zi în pãmânt, toatã ziua îs cu mâna în ulei ars si vreau sã spun doar atât cã din cauza unora care stau si dorm prin Parlament eu nu pot sã mã angajez, dacã muncesc la patron sunt amendat. Statul dã ajutoare la toate leprele care nu au chef de muncã, dar o duc bine, n-ar fi mai bine sã dea la firme câte un mic ajutor ca sã ne poatã angaja si ca sã ne poatã tine la muncã?! Ar trebui sã se facã ceva. Mi-a plãcut de domnul ãsta, care vrea sã fie deputat pentru cã a ridicat problema locurilor de muncã la sat”, ne-a spsus Constantin Covrig.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.