3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Mii de cărți ilustrate pentru copiii din zonele sărace ale Vasluiului

- Advertisement -
LECTURĂ… Peste 24.000 de cărți ilustrate au fost oferite copiilor atât din zona rurală, cât și din zona urbană săracă, dar și profesorilor și unităților școlare, pentru a fi folosite ca materiale didactice.

EDUCAȚIE… Peste 35.000 de preșcolari din Vaslui, Botoșani, Galați și Olt au beneficiat de sesiuni de lectură și cărți de la Asociația OvidiuRO și UiPath Foundation. În cel de-al treilea an consecutiv al proiectului „Fiecare Copil Merită o Poveste”, peste 24.000 de cărți ilustrate au fost oferite copiilor atât din zona rurală, cât și din zona urbană săracă, dar și profesorilor și unităților școlare, pentru a fi folosite ca materiale didactice. Totodată, în acest an școlar, proiectul a fost extins și în județul Olt, unde aproximativ 600 de profesori au primit materiale educaționale, iar 4500 de copii au primit cărți pentru acasă.

Profesorii înscriși în proiect au primit kit-uri de cărți ilustrate adecvate vârstei preșcolare, de la cele clasice până la cele fără text, romane grafice sau benzi desenate, astfel încât în grădinițe să existe o diversitate de materiale care să contribuie la creșterea calității actului educațional. Pe lângă cărțile propriu-zise, profesorii au avut acces și la ghiduri pedagogice cu fișe și sugestii de activități pre și post lectură, iar copiii au primit fișe de lucru pentru acasă, unde să poată continua învățarea alături de părinți. „După experiența a peste 20 de ani de lucru în teritoriu, știm că pentru a reduce rata analfabetismului funcțional este nevoie de intervenții integrate, pe mai multe paliere, de aceea lucrăm cu educatoarele, directorii de unități de învățământ, părinții și copiii deopotrivă. Un parteneriat multianual, așa cum avem cu UiPath Foundation, are capacitatea extraordinară de a ne da posibilitatea să lucrăm mult mai concret cu profesorii din comunitățile cele mai vulnerabile, și totodată să le urmărim evoluția, oferindu-le mai multe resurse și suport pentru a lucra cu cei mici”, a declarat Maria Gheorghiu, președinte Asociația OvidiuRO.

Zece sesiuni online de formare centrate pe literație pentru toate educatoarele din cele patru județe

În  cadrul proiectului „Fiecare Copil Merită o Poveste” au fost organizate zece sesiuni online de formare centrate pe literație pentru toate educatoarele din cele patru județe. După ridicarea restricțiilor, reprezentanții OvidiuRO au organizat și întâlniri față în față atât cu scop de instruire a cadrelor didactice, cât și pentru evaluarea implementării proiectului la nivelul fiecărui județ. La aceste întâlniri au participat peste 120 de profesori. „Încă din 2019 lucrăm alături de Asociația OvidiuRO pentru a facilita accesul la educație timpurie de calitate pentru copiii din comunități vulnerabile. Parteneriatul pe care l-am dezvoltat împreună cu OvidiuRO face parte din programul nostru Early Education Forward, gândit pentru a preveni decalajele educaționale pentru copiii din comunitățile vulnerabile care, din păcate, nu au acces la educație timpurie de calitate. Încercăm astfel să contribuim la reducerea ratei de analfabetism funcțional și să le oferim un start în viață mai bun copiilor care provin din medii dezavantajate”, a declarat Raluca Negulescu-Balaci, directoare executivă UiPath Foundation.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.