28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Mii de copii îl asteaptã pe Mos Crãciun, iar preotii Episcopiei Husilor se pregãtesc sã le îndeplineascã dorinta!

MINUNAT… Chiar dacã a fost un an greu, cu restrictii si scumpiri care s-au rãsfrânt peste nivelul de trai al vasluienilor, iatã cã preotii Episcopiei Husilor nu lasã nici anul acesta copiii din familii modeste, fãrã bucuria întâlnirii cu Mos Crãciun! Asa cã pregãtirile sunt în toi! În ultimii trei ani, Episcopia Husilor a reusit sã realizeze actiuni impresionante pentru mii de copii din judet, cãrora le-a pregãtit surprize de Crãciun. Într-un an, de pildã, în jur de 1500 de copii din tot judetul au venit în curtea Catedralei Episcopale, unde Moș Crãciun le-a adus nici mai mult, nici mai putin decât un camion plin cu cadouri. În alt an, preotii si ajutoarele sale au mers din sat în sat, pe la sute de case, unde le-au dus copiilor daruri – haine, încãltãri, alimente, dulciuri, ba chiar lemne de foc, acolo unde au gãsit case reci si pãrinti depãsiti de situatie. Anul acesta, iatã, Episcopia Husilor, prin Asociatia Filnatropia Ortodoxã, a anuntat cã va porni din nou la drum, pentru ca niciun copil sã nu rãmânã fãrã bucuria Crãciun. Cei care vor sã facã donatii, pentru o cauzã atât de sensibilã si necesarã, o pot face în contul Asociatiei Filantropia Ortodoxã Husi.

„Cu binecuvântarea Preasfintitului Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, Asociatia Filantropia Ortodoxã Husi, coordonatã de pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, pregãteste si în acest an Caravana „Dar de Crãciun”, ce va strãbate satele Episcopiei Husilor pentru a aduce o fãrâmã de sperantã si de bucurie a dãruirii în familiile si în sufletele copiilor privati de cele mai elementare lucruri. Deja copiii au început sã îi scrie lui Mos Crãciun, iar dorintele lor – în cele mai multe cazuri dorinte simple: hãinute noi, încãltãminte, dulciuri si o jucãrie – chiar se vor împlini cu sprijinul voluntarilor Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi, ai prietenilor acesteia si a tuturor oamenilor de bine care înteleg nevoile reale ale semenilor lor aflati în lipsuri si sunt însufletiti de bucuria dãruirii. Scrisorile copiilor au fost strânse de preotii din parohii si au ajuns la sediul nostru. Prietenii Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi, din tarã si din diaspora, vor rãspunde acestor scrisori si vor pregãti cadourile personalizate. Pe parcursul întregului Post al Nasterii Domnului vom merge pe teren, la casele celor mici, însotiti de voluntarii nostri si de Mos Crãciun. Ne dorim sã ajungem la cât mai multi copii, însã nu îi ocolim nici pe bãtrânii singuri, care au mare nevoie în aceastã perioadã de lemne de foc, medicamente, produse de igienã si alimente”, au spus reprezentantii Episcopiei Husilor.

Ajutoarele lui Mos Crãciun, întotdeauna aproape de copiii din Vaslui

Oamenii cu inimã mare sunt si în acest an sprijinul cel mai important. „Vã invitãm alãturi de noi în aceastã caravanã a dãruirii! Fiecare zâmbet conteazã!”, a fost mesajul pãrintelui Vladimir Beregoi, presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi. „Puteti ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Husi. Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU; Pentru alte detalii si informatii, ne gãsiti pe pagina de Facebook: „Asociatia Filantropia Ortodoxã Husi” si pe site-ul: www.filantropiahusi.ro„, au precizat reprezentantii Episcopiei Husilor.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Adică fac donații, dar din banii altora, nu din ai lor. Frumoasă manevră, donați bani bisericii că face ea fapte caritabile din banii voștri.

  • De ar fi măcar si asa dar nu cred
   Donațiile la ei sunt din preaplinul milostivirii divine.. prima data gușa lor trebuie sa se umple, când e prea plina si da pe dinafara donează ce a mai rams, sa nu li se aplece 😀

 2. Un episcop puturos
  Care-și linge de sub dos,
  Se tot laudă prin ziare
  Că-i deștept și că e mare.

  Prin cuvinte născocite
  Vrea să dea luare-aminte;
  Neputând ca să transmită
  O idee cât de mică.

  Se tot umflă acest curcan
  Poate pare și el țurcan –
  Când portretu-i natural
  Arată artificial.

  Vorbăria… e multă, goală,
  Parcă nu e dus la școală;
  Și ne prezintă cu amploare…
  O simplă binecuvântare!

  Alții fac, el doar vorbește,
  Pe preoți nu-i oblojește,
  Însă mângâietor se simte
  Pentru suflete rănite.

  Toți corupții cei impuși,
  În consilii sunt ajunși.
  Dar din scaun de episcop
  Visează un post de-arhiepiscop.

  Pe internet se promovează,
  Prostimea o captivează,
  Și toți credulii din lume
  Îi dau statuie și renume.

  Unii în aur îl îmbracă,
  Alții în slavă îl înfoacă,
  Iar în acest empireu
  Nu vede că-i cimpanzeu!

  Totuși e episcopul nostru,
  Cu sufletu-i sub sechestru,
  Care-n lauda-i de-a fi
  Folosește și copii.

  Poate vin vremuri mai bune
  Când se va asculta de lume…
  Până atunci dă-i cu donație
  Prin laudatio: Trăiască Ignatie!

  • Traiasca Ignatie, pe langa faptul ca esti simplu si neinspirat versificator de idei proaste si neadevarate, mai iesi si in lume, ca sa te depisteze cata materie cenusie ai in cutia craniana. Ti-e ciuda ca Ignatie reuseste sa faca ceva de cand a venit in acest judet. Tine minte: minciuna are picioare scurte. Cu cat te strofoci sau te scremi sa minti mai mult despre acest om, cu atat oamenii il iubesc si mai mult, pentru ca ei simt ce fel de om este. L-au simtit si il simt, de aia il iubesc. Tu crezi ca reusesti sa bagi zazanie securista prin minciunile tale? Si ca cineva te ia in seama? Nimeni, pentru ca se simte mirosul de frustrat al celui care nu a primit un post caldut. Daca nu l-a primit, improasca cu minciuni, poate-poate cineva te crede, ca in epoca lui Ceasca. Nu te va crede nimeni, pentru ca omul asta este printre oameni, face slujbe si activitati culturale si filantropice. Este in contact direct, nu in spatele unei minciun ca a tale. Deci, stai linistit ca nu iti iese. Te asigur eu. Spor la latrat si la scuipat. Nu va manji pe nimeni, ci doar pe tine care debitezi minciuni despre un om care-si face misiunea bine.

 3. Nu mersi, nu sunt de încredere.
  La acțiunile caritabile cinstite se anunță cine, câți bani s-au donat și pe ce s-au cheltuit, biserica niciodată n-a fost transparenta cu sumele donate si cheltuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here