spot_img
19.8 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Mii de doctori români, ofertaţi în străinătate

- Advertisement -

Doctorii din Banat sunt ofertaţi zilele acestea cu joburi în străinătate plătite cu mii de euro lunar. Târgul va fi organizat în perioada următoare şi în Bucureşti, şi în Iaşi.

Peste 2.000 de tineri specialişti şi medici experimentaţi din Timişoara, Caraş-Severin şi Arad au aplicat la Târgul Internaţional de Cadre Medicale şi Farmaceutice. Oferta târgului: mii de joburi disponibile în 10 ţări europene, intermediate de 14 agenţii de recrutare.

Cele mai multe sunt disponibile în Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Danemarca, Franţa, Elveţia, Belgia, Norvegia, Spania şi Germania. Din această ţară vine şi unul dintre angajatorii de top – Asklepios Kliniken, cel mai mare lanţ de spitale private şi centre de sănătate din Europa. Târgul se adresează medicilor (rezidenţi, specialişti, primari), farmaciştilor şi stomatologilor.


Salarii şi dotări de top

Dacă în România un medic rezident primeşte oficial salariul minim, în Germania câştigă 3.500 de euro lunar. Dacă merg să lucreze în această ţară, tinerii vor avea la dispoziţie tot echipamentul medical de care au nevoie.

„Contează foarte mult pentru candidaţi şi dotarea din spitale şi condiţiile de muncă”, explică Mihaela Thaleman, reprezentanta unei agenţii de recrutare. Salariul pentru un medic cu experienţă porneşte de la 10.000 de euro pe lună şi ajunge la 15.000 de euro, în ţări precum Anglia sau Irlanda.

Tot în aceste ţări, pentru medicii experimentaţi există oferte de joburi pe perioade scurte determinate (anumite zile pe săptămână) pentrucare potfire mu neraţi cu cel puţin 2.000 de euro.

Anglia, cele mai bune oferte

Joburile de tip „locum” presupun că medicul va lucra în străinătate între o săptămână şi trei lunar, astfel că aplicanţii îşi pot continua şi jobul de acasă. Un astfel de „part-time” e plătit, în spitalele private din Marea Britanie, cu minimum 2.400 de euro pe săptămână.

O altă ofertă interesantă din Anglia e pentru resident medical officers (RMO). Există 230 de spitale private în Marea Britanie şi în majoritatea este absolut necesară prezenţa permanentă a unui RMO. Acesta asigură asistenţa medicală clinică şi de urgenţă pe timpul nopţii, internează pacienţii, îi pregăteşte de operaţie şi îi îngrijeşte în urma intervenţiei.

  • Târgul va fi deschis şi la Iaşi în 27-28 noiembrie (Hotel Traian, Piaţa Unirii), dar şi la Bucureşti în 4-5 decembrie (Rin Grand Hotel).
    evz.ro
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.