18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Mii de firme au cerut anul trecut amânarea plăților către buget. Acum s-au trezit că ANAF le-a blocat conturile

Florin Cîțu a cerut ANAF să verifice situația firmelor care anul trecut au cerut amânarea plăților către buget. Sunt 17.000 de companii care au recurs la acest ajutor acordat de stat. Însă, conturile multora dintre ele au fost blocate înainte să expire termenul stabilit pentru plata acestor datorii. 

„Anul trecut s-au amânat, s-au acumulat 16 miliarde de lei, pentru că am luat măsuri de a amâna taxele. Mai mult, nu am spus că trebuie plătite până la finalul anului trecut. Au fost 13.000 sau 17.000 de companii care și-au amânat plățile, și-și plătesc reeșalonat în 2021. Deci aceste măsuri încă există”, a spus Florin Cîțu.

În ianuarie 2021, ANAF a făcut mai mult de 42.000 de popriri asupra conturilor bancare și a transmis aproape 134.000 de somații.

Mirela Călugăreanu, șefa ANAF: „O parte importantă din obligațiunile fiscale amânate în cursul anului 2020 a fost deja achitată. S-au încasat în numai trei luni, în perioada decembrie-februarie, peste 5,5 miliarde de lei din obligațiile fiscale amânate la plata”.

Cu toate acestea însă, mai multe firme s-au trezit cu somații și popriri pe conturi, înainte de termen.

Mihai Sână, proprietar de restaurant: „Au mai rămas la plată 16.000 de lei sau ceva de genul. Aveam termen până la finalul lunii martie ca să achităm acești bani și ne-au fost blocate conturile”.

Restaurantul nu poate funcționa la interior, din cauză că orașul are o rată de infectare de 3.94. Iar comenzile în regim takeaway, administratorul spune că nu își poate acoperi toate cheltuielile.  …https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/mii-de-firme-au-cerut-anul-trecut-amanarea-platilor-catre-buget-acum-s-au-trezit-ca-anaf-le-a-blocat-conturile-1470171

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here