spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Mii de oameni din România încă nu au curent electric: „Cu lampa. Noi nu am văzut televizor la noi în casă”

- Advertisement -

În România lui 2024, încâ există oameni în casele cărora becul nu se aprinde. În această situație se află peste 11.600 de români. 40% dintre ei sunt copii, potrivit Asociației Energia Inteligentă, care a făcut un inventar al locuințelor care nu sunt racordate la rețeaua de energie electrică. Pentru ca și în casele lor să fie lumină ar fi nevoie de investiții estimate la 12 milioane de euro. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, promite că în cel mult doi ani măcar o parte din ei vor avea curent.

O cărare trece prin desișul pădurii și leagă satul Mățara din județul Buzău de lume. Doar câteva case au rămas în picioare. Echipa Digi24 a filmat la Mățara în vara anului trecut, când Primăria, cu ajutorul unui ONG, a instalat panouri fotovoltaice care au adus lumina electrică în sat.

Localnic: „Ăsta e aparatul la care încărcăm la el. De la soare vine, dăm drumul și la lumină.” Puținii locuitori, care au mai rămas în mica localitate izolată, trăiseră până atunci la lumina lămpii.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/mii-de-oameni-din-romania-inca-nu-au-curent-electric-cu-lampa-noi-nu-am-vazut-televizor-la-noi-in-casa-2757213

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.