15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Mii de românce, abuzate sexual în Italia!

- Advertisement -

SCRISOARE DESCHISÃ CÃNTRE CANDIDATII LA PRESEDINTIA ROMÂNIEI

Stimati Domni Candidati pentru postul de Presedinte al României

Românii din Diaspora vã ureazã “Succes în cursa electoralã” si vã aduc la cunostintã tragedia vietii celor peste 5.000 de cetãtene românce supuse exploatãrii, violentelor (chiar si în fata propriilor copii) umilintei, amenintãrilor, în câmpurile din Ragusa (Sicilia) – Italia. În acest fel româncelor le sunt încãlcate toate libertãtile fundamentale adoptate de “Conventia pentru Protectia Drepturilor Omului si Libertãtilor Fundamentale” care constituie instrumentul fundamental al Consiliului Europei – Conventie semnatã la Roma în 4 noiembrie 1950, intratã în vigoare în 3 septembrie 1953 si ratificatã de marea majoritate a Statelor Membre, inclusiv de Italia în 10 octombrie 1955 si de România în 20 iunie 1994.

Drepturile si libertãtile fundamentale ale cetãtenilor români în Italia vin încãlcate în mod sistematic astfel:

– sunt sustrasi în masã si fãrã pretexte justificate copiii de lângã propriile mame de cãtre asistentii sociali italieni; dusi cu forta si sechestrati în case de copii unde sunt supusi violentelor psihice si fizice extreme. Propriilor mame le este interzis sã facã vizitã propriilor copii sechestrati!

– femeile românce care lucreazã în câmpurile din Ragusa ( localitate din Sicilia) în numãr de peste 5.000, sunt expolatate pentru cã sunt plãtite cu doar 20 de euro pe zi, si nu în conformitate cu CCNL – Contractul National de Muncã italian, dorm în conditii subumane în colibe care “sunt mai degradante decât în Africa”(conf.autorului reportajului), dar, cel mai teribil în absolut sunt violentele la care sunt supuse de proprii patroni italieni (chiar si în fata propriilor copii), numãrului ridicat de avorturi (peste 600 pe an) înregistrate în rândul femeilor românce care lucreazã acolo, violentelor psihice la care sunt supuse sub amenintarile patronilor italieni: “îti luãm copiii”, “nu te plãtesc pentru cât ai lucrat” ( de obicei se acumuleazã luni de muncã), “nu-ti dau sã mãnânci si-ti dau sã bei apã otrãvitã tie si copiilor tãi”,nu-ti duc copiii la scoalã”, etc, etc.

– bãrbatii români sunt discriminati sistematic la posturile de muncã pentru cã sunt considerati: “romi, criminali, hoti, violentatori”, etc.

– femeile românce lucreazã în conditii degradante ca badante, nu sunt plãtite sau nu sunt plãtite corect, motiv pentru care sunt obligate sã se adreseze asociatiilor românesti din teritoriu (care, la rândul lor sunt amenintate si desfãsoarã activitatea de apãrare a propriilor cetãteni cu fricã si stress).

În ceea ce priveste primul argument- al copiilor sustrati de lângã propriile mame si dusi în case de copii – subliniez cã exisã o carte denunt împotriva Statului Italian, cu titlul “Copii constrânsi la tãcere si Mame persecutate de lege”care are ca bazã interviuri cu Ministri italieni, videoânregistrãri fãcute de Garda de Finantã italianã, relatarea adevãrurilor despre sustragerile si abuzurile asupra copiilor italieni si români de cãtre asistentii sociali italieni. Cartea a fost fãcutã cadou a un numãr de 10.000 de mame românce si înmânatã Presedintelui României Traian Bãsescu.

În ceea ce priveste argumentul româncelor violate si exploatate în Sicilia, Parlamentarii Italieni au fãcut “mare adunare “(glume în stil italian)… mari “interogatii parlamentare”… dar nu pentru cã sunt interesati cu adevãrat de soarta româncelor noastre, dar pentru cã vor sã scape de amenda care pãsuieste Italia dacã va fi denuntatã Parlamentului European… ceea ce, se subântelege, am fãcut deja, pentru cã cineva trebuie sã aminteascã italienilor cã tratatele internationale trebuie sã fie respectate!

Permiteti-mi o întrebare de jurnalistã (pentru cã asta fac departe de tara mea):

– Care este NOUA GENERATIE a tãrii noastre dragi, Doamne si Domni Candidati?

Copiii care-si vãd mamele violate în fata ochilor? Copiii care cresc fãrã pãrinti (pentru cã pãrintii sunt constrânsi de sãrãcie sã fugã într-o altã tarã unde sperã sã poatã câstiga necesarul pentru un viitor mai bun); copiii violati si maltratati oricum de vecini sau rude cãrora sunt lãsati sã creascã fãrã dragoste de mamã? Cu alte cuvinte…COPII FRUSTRATI, DEPRESI, SLABI DE CARACTER, DROGATI??? Aceasta va fi generatia pe care o ve-ti mentine în cei 4 ani de Presedintie???

Dat fiind faptul cã aderati la postul de Presedinte al României, credem cã aveti nevoie de voturile românilor din Diaspora… Cum stim toti verba volant – vorbele zboarã; de aceea, în mod concret, pentru a avea încrederea si sustinerea noastra trebuie sã faceti urmãtoarele actiuni:

– VENITI ÎN ITALIA SI REZOLVATI PROBLEMA TUTUROR SCLAVELOR VIOLATE ÎN TOATE DREPTURILE LOR SI DATI LOR O ALTÃ PERSPECTIVÃ DE VIITOR ÎN ROMÂNIA;

– SALVATI VIITOARELE GENERATII ALE ROMÂNIEI;

– ADUCETI ROMÂNII ÎN TARA LOR PRIN CREAREA DE POSTURI DE MUNCÃ SI CONDITII DE VIATÃ DECENTE!!!

În încheierea scrisorii, Stimate Doamne si Stimati Domni Candidati, vã invitãm cãlduros în Italia, noi, cei câteva milioane de români sã le amintiti italienilor Conventiile la care au aderat, sã apãrati femeile României si sã salvati generatiile viitoare.

VREM FAPTE, NU VORBE!!!

Izabela Pulpan

AVERTISMENT O anchetã jurnalisticã din L’Espresso dezvaluie soarta tristã a mii de românce în Sicilia, în zona Ragusa, exploatate si abuzate de patronii italieni. Angajatorii, denuntã ancheta, profitã de starea de necesitate a femeilor, le oferã de muncã, dar le trateazã ca pe niste sclave, abuzându-le chiar si sexual. Cele care ar ar avea curajul sã refuze, sunt amenintate cu concedierea si separarea de copii.

L’Espresso descoperã o realitate înspãimântãtoare în mediul rural din Ragusa, care se dezvoltã pe fondul mizerie morale din societatea localã, dar si inactiunii institutiilor.Ancheta, semnatã de Antonello Mangano, si publicatã în numãrul din 15 septembrie al revistei, se intituleazã “Violate în tãcerea câmpurilor din Ragusa, Noua oroare a sclavelor românce”. Cinci mii de femei lucreazã în serele provinciei siciliene Ragusa. Trãiesc segregate pe câmp. Deseori cu copii mici. Într-o izolare totalã suferã toate felurile de violente sexuale. Atunci când merg sã avorteze fructul relatiilor nedorite, la singurl spital din zonã, toti medicii sunt “obiectori de conttiintã”, refuzã sã facã aceastã operatie.

În zonã toti stiu si nimeni nu vorbeste.

Solidaritatea este redusã, chiar si printre români. Potrivit Ausiliei Cosentini, operatoare socialã de la asociatia Proxima, “lipsa de solidaritate printre români, si mentalitatea lor de pãstrare a tãcerii, se potriveste cu cea similarã a localnicilor. În plus, de câteva luni observ o amplificare a intolerantei”. Dar multe românce sunt resemnate. “Dacã esti obisnuit cu România, aici nu e atât de greu”, explicã una dintre femei. Româncele vin de la Botosani, una dintre zonele cele mai sãrace ale tãrii. Si acolo lucrau pe câmp. Sunt primele care pleacã din România. Sotii, dacã sosesc, sosesc dupã. Între timp italienii devin stãpânii vietii si mortii lor. În articol este prezentat cazul unei românce cãsãtorite, care îi îndeplineste dorintele patronului. Sotul ei se preface cã nu se întâmplã nimic ca sã nu-si piardã locul de muncã.Avortul este cea mai înspãimântãtoare metodã contraceptivã. Din cauza româncelor,Vittoria este prima localitate din Italia ca numãr de avorturi, proportional la numãrul de locuitori.

Deseori româncele sunt foarte tinere.

Sosesc în spital însotite de bãrbati, în general italieni dar uneori si tunisieni si albanezi. “Rãmân asezate cu privirea fixatã în pãmânt si bãrbatii vorbesc în locul lor”, povesteste o operatoare de la Asl. “Acum cîtiva ani un tunisian mi-a adus trei fete românce, toate însãrcinate, ca sã facã avort. Vorbeau putin. Când am rãmas singurã cu ele mi-au spus cã lucrau în serele ale cãror proprietar era el”.”În cazul specific din Vittoria femeile se aflã în imposibilitatea de a întrerupe sarcina fiindcã toti medicii refuzã din motive de constiintã”, explicã studiul efectuat de “Associazione Diritti Umani”. Numai la spitalul din Modica sunt prezenti medici care nu refuzã, însã cresterea exponentialã a cererilor de avort duce la o prelungire a timpilor de asteptare, fãcând imposibil avortul în cele trei luni prevãzute de lege. Unele femei sunt constrânse sã se întoarcã în România pentru a avorta. Altele, în schimb, apeleazã la structuri abuzive si la persoane care, în urma unei plãti însemnate, practicã avortul fãrã a avea competenta necesarã”.Potrivit femeilor din zonã, vina este a româncelor. Ele sunt cele care îl tenteazã pe masculul sicilian, prin natura sa “focos”.

Ancheta din L’Espresso ne întoarce în epoca feudalã, în care stãpânul avea drept de viatã si de moarte asupra supusilor.

În urma articolului, mai multi deputati de la SEL au fãcut o interpelare în Parlament, au apãrut declaratii de comdamnare fãcute de douã senatoare PD si o singurã reactie din partea unei asociatii românesti din Italia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.