Mii de români au semnat o petiţie pentru redeschiderea sălilor de fitness

O petiţie pentru redeschiderea sălilor de fitness a fost distribuită de peste 15 mii de români pe Facebook. Cu toate acestea, sălile de fitness vor rămâne închise şi după data de 15 mai, transmite Mediafax.

Oamenilor le este dor să meagă la sală și peste 15 mii de români au distribuit pe Facebook o petiţie în care cer redeschiderea sălilor de fitness după 15 mai.

„Utilizarea sălilor cu respectarea condiţiilor de igienă nu reprezintă un pericol mai mare decât supermarketurile sau transportul în comun”, spun, revoltaţi, semnatarii petiţiei.

Guvernul are în analiză acest aspect, însă experţii sunt reticenţi, aşa că cel mai probabil sălile de sport vor rămâne închise şi după această data.

„E un risc epidemiologic mare, pentru că vorbim de efort. Nu poţi să ţii mască, pentru că nu poţi să îţi menţii respiraţia în condiţii de efort cu masca pe faţă. Se generează un nivel de infectare destul de mare”, le răspunde deocamdată premierul Orban.

Legat de exerciţiile în spaţii închise, Claudiu, un antrenor personal, spune că în timpul efortului respiraţia este accelerată, într-adevăr, însă cu unele măsuri introduse, sălile de fitness pot funcţiona.

„Cel puţin la clasele de aerobic chiar este un pericol real. Riscul o să fie tot timpul. Va trebui să învăţăm să trăim cu acest risc”, crede Claudiu.

El este de părere că sălile ar putea fi redeschise cu respectarea unor măsuri, precum abonamente pe ore, respectarea unui număr limită de oameni în sală şi dezinfectarea aparatelor. …https://www.stiripesurse.ro/mii-de-romani-au-semnat-o-petitie-pentru-redeschiderea-salilor-de-fitness-video_1460099.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ