spot_imgspot_img
7.8 C
Vaslui
26-feb.-2024

Milioane de locuitori din jurul Beijingului intră în lockdown

- Advertisement -

Aproximativ patru milioane de locuitori din provincia situată în jurul capitalei Beijing au fost plasaţi în lockdown marţi. Autoritățile din China spun că încearcă să împiedice escaladarea epidemiei de covid înaintea unei importante reuniuni a Partidului Comunist Chinez (PCC) din toamnă.

Locuitorii oraşelor Chengde şi Xinle din provincia Hebei trebuie să rămână în casele lor până la sfârşitul săptămânii pentru a face faţă unui focar epidemic.

Între timp, peste 13 milioane de locuitori din municipiul Tianjin (nord), care se învecinează cu Beijingul, vor fi supuşi marţi unui test PCR, după ce au fost înregistrate peste 80 de cazuri pozitive în două zile.

Spre deosebire de aproape toate celelalte ţări, China continuă să aplice o politică sanitară strictă, scrie Agerpres.

Autoritățile decretează lockdown-uri localizate, impun testarea PCR la fiecare 72 sau 48 de ore, iar persoanele care se deplasează în altă provincie riscă să fie izolate.

Politica strictă anti-covid are un puternic impact asupra economiei, dar se preconizează că ea va fi relaxată înaintea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care va avea loc în lunile următoare…https://adevarul.ro/stiri-externe/china/milioane-de-locuitori-din-jurul-beijingului-intra-2201412.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.