1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

Milionarii britanici înşală fiscul prin organizaţii de caritate din România

- Advertisement -

Fiscul britanic anchetează mai mulţi milionari care s-ar folosi de organizaţii din România pentru a scăpa de impozite. Dezvăluirea apare în cotidianul britanic, Daily Mail .

Mecanismul este simplu – donatorii trimit sume mari de bani organizaţiilor caritabile din ţara noastră, iar aceeaşi bani se întorc pe alte căi pentru a finanţa afacerile „binefăcătorilor”. Între timp, aceştia primesc şi o reducere la taxele pe care ar trebui să le plătească statului britanic.

Ministrul Justiţiei, Ken Clarke, a dezvăluit înşelătoria la sfârşitul săptămănii trecute, punând sub semnul întrebării nivelul de supraveghere al organizaţiilor de caritate din foste ţări comuniste. Potrivit acestuia, dacă nu se stabileşte un plafon privind donaţiile caritabile, o mulţime de contabili ar putea recurge la inginerii vizând organizaţiile de caritate pentru a-şi scăpa clienţii de povara impozitelor.

Potrivit unor surse oficiale citate de Daily Mail, controversata lege privind impozitul pe veniturile mari, propusă de ministrului britanic de Finanţe, George Osborne, a vizat, parţial, persoanele bogate care pretind că sponsorizează astfel de organizaţii, dar banii se întorc la donatori. În ultimii ani, în Marea Britanie s-au strâns sume mari de bani pentru organizaţiile caritabile din România, după dezvăluirile privind tratamentele brutale aplicate orfanilor şi copiilor cu dizabilităţi.

Ministerul de Finanţe este de părere că unii donatori direcţionează sume mari unor organizaţii de caritate ‘suspecte” din România pentru a obţine scutire fiscală în Marea Britanie. Ei folosesc apoi donaţiile originare pentru a-şi finanţa propriile interese de afaceri.

Autorităţile britanice au lansat o anchetă pentru a verifica aceste acuzaţii.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.