Militarul care si-a agresat iubita va mai sta 30 de zile în arest preventiv

Nici instantele civile nu s-au arãtat mai îngãduitoare cu fostul plutonier arestat dupã ce a fost acuzat de tentativã de omor

RESPINS… Scãpat de cercetarea si judecarea de cãtre procurorii si judecãtorii militari, fostul plutonier George Tiberiu Leonte si-ar fi dorit sã fie lãsat acasã, cu o mãsurã mai usoarã restrictivã de libertate. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis, în schimb, altceva si au respins cererea acestuia de înlocuire a mãsurii privative de libertate cu una mai usoarã. Fost angajat al UM 01458 Bârlad, tânãrul a ajuns dupã gratii dupã ce, pe fondul geloziei, si-ar fi lovit fosta iubita cu un ciocan. A fost arestat de cãtre judecãtorii militari si acuzat de comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si tentativã de omor. Dupã ce si-a pierdut calitatea de militar, dosarul lui Leonte a fost preluat de instantele civile.

O nouã încercare, de data asta în fata magistratilor instantelor civile, de a scãpa de arest preventiv, a fost sortitã esecului. Fostul plutonier din cadrul UM 01458 Bârlad a cerut judecãtorilor Tribunalului Vaslui înlocuirea mãsurii privative de libertate cu alta mai usoarã dar s-a lovit de rãspunsul negativ al acestora. În plus, George Tiberiu Leonte a fost obligat si la plata a 300 de lei, cheltuieli de judecatã. La jumãtatea lunii august, Parchetul Militar de pe lângã Tribunalul Militar Iasi a început cercetarea în cadrul dosarului penal constituit pentru sãvârsirea de cãtre plt. Leonte George Tiberiu din cadrul UM 01458 Bârlad a infractiunilor de violare de domiciliu si tentativã de omor calificat. Leonte a ajuns în arest preventiv dupã ce a pãtruns noaptea, cu cagulã pe fatã, în casa familiei fostei iubite din Trestiana, Daniela T., pentru a se rãzbuna. Femeia de 37 de ani era divortatã de sotul ei, un pãdurar de 45 de ani, cu care are doi copii, pentru cã sotul a prins-o cu plutonierul cel tinerel în pat! Ca atare, a fugãrit-o la pãrintii ei, iar el a dat divort. Apropiatii militarului sustin cã femeia a avut o legãturã cu militarul care, ca sã-i arate cât o iubeste, i-ar fi luat chiar si masinã, iar apoi femeia i-a dat papucii. Disperat, acesta a vrut sã se rãzbune! Daniela V. îi spusese lui Tiberiu Leonte cã vrea sã punã punct relatiei, ceea ce i-a întunecat acestuia mintile. Dupã ce a fost respins de mai multe ori, de cãtre tatãl ei, care iesea la poartã si îi explica militarului cã fiica sa refuzã sub orice formã sã mai continue legãtura cu el, acesta a pus la cale o rãzbunare cruntã. Însotit de un complice, cei doi au dat buzna peste bietii oameni: mama, tatãl si fosta iubitã, pe care i-au bãtut cu sãlbãticie, cu un ciocan. Toti trei au ajuns la Spitalul din Bârlad, cu rãni grave, adusi de ambulantã. Fosta iubita a suferit un traumatism cranio-cerebral, o plagã contuzã scalp si o contuzie cervico-brahialã dreapta.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ