3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

“Milostenia” făcută de un consilier din Huși, paravanul unei filantropii cu interese!

INTERES… Consilierul local Ioan Iacob apare în documentele Primăriei ca fiind un “sponsor” generos, care a scos din buzunar 45.000 de lei pentru o grădiniță! (foto: Facebook)

SUSPECT… Descoperire de-a dreptul scandaloasă la Primăria Huși! Consilierul local Ioan Iacob apare în documentele Primăriei ca fiind un “sponsor” generos, ce nu se dă în lături să scoată din propriile buzunare chiar și 45.000 de lei, pentru… binele târgului! Evident, pare mai mult o glumă, căci, în ciuda faptului că niște documente oficiale din Primărie arată negru pe alb că Ioan Iacob și firma sa, Termo-Cip SRL, ar fi făcut lucrări de 45.000 lei la o grădiniță, dar nu a încasat niciun ban din bugetul local, povestea în sine nu este crezută de nimeni. Liberalii, cei care au pus în discuție chestiunea la ultima ședință de CL, au spus că ei bănuie că ar fi vorba mai degrabă despre niște “ascunzișuri”, mascate în documente care una arată și alta… ascund. A sărit ca ars consilierul Ioan Iacob când a auzit că nu îl cred colegii de mandat că ar fi devenit, peste noapte, un mare filantrop, însă nu a izbutit să explice nici care este scopul pentru care “sponsorizează” Primăria Huși cu fabuloasa sumă de 45 de mii de lei, dar nici de ce lucrările făcute la grădiniță au stricat mai mult pereții, decât i-au renovat. “S-ar putea ca dumeavoastră să fi făcut această sponsorizare de aproape 50 mii lei din alte motive”, a spus, aluziv, consilierul Radu Bobârnat. “M-a rugat domnul primar și am intervenit”, a scăpat porumbelul Ioan Iacob. Pentru că “lucrările” făcute de pomană de Ioan Iacob s-au și coșcovit, Consiliu Local a mai aprobat acum alți 30.000 de lei pentru reparații la același obiectiv.

Unii localnici refuză să creadă că Hușul este atât de calic, încât să aibă nevoie de pomana consilierului PSD Ioan Iacob, care, iată, scoate din buzunar 45.000 de lei și face niște lucrări la sediul fostei grădinițe nr. 3, pentru care nu vrea niciun leu în schimb, așa cum șade bine unui filantrop serios. Intervin însă două probleme. Prima ar fi aceea că lucrările făcute sunt un dezastru. Așa au spus liberalii, dar așa au concluzionat și reprezentanții Primăriei Huși, în momentul în care au decis că mai trebuie dat de la buget 30.000 lei, ca să se facă, totuși, reparații serioase. A doua problemă este legată de faptul că nimeni nu înțelege de când a devenit Ioan Iacob atât de generos, ca să ajungă să “miluiască” municipiul Huși cu zeci de mii de lei.

“Grădinița a fost renovată printr-o sponsorizare”

“Problema este că acest imobil, în luna ianuarie sau februarie a acestui an, a fost renovat cu vreo 400 și ceva de milioane de lei vechi (de către firma lui Ioan Iacob, n.r.). După ce eu am spus că acolo s-a stricat tencuiala și a început să înflorească varul de pe pereți, s-au dus de la Primărie și au văzut că trebuie făcute din nou lucrările. Se propune acum o investiție de 30 mii de lei, după ce se mai investise 40 și ceva de mii de lei. Și nici cu această investiție nu o să se rezolve nimic acolo, întrucât acel spațiu este oricum impropriu desfășurării activității instructiv-educative”, a deschis discuția consilierul Radu Bobârnat. Răspunsul a venit de la viceprimarul Ioan Valeriu Ciupilan: “Grădinița a fost renovată printr-o sponsorizare. Primăria și Consiliul Local nu au cheltuit niciun ban. S-au constatat după aceea niște deficiențe la acoperiș, la o tencuială, de asta Primăria acuma trebuie să cheltuie niște bani, să remedieze. Deci, Primăria nu a plătit niciun ban”, a spus viceprimarul.

“Dar înțeleg că firma dumneavoastră sponsorizează Primăria, da?”

“Ați spus – și știm că și domnul primar a susținut – că a fost o sponsorizare. Poate nu știți că eu am făcut o solicitare, să mi se aducă la cunoștință cine a făcut și cum reparațiile acolo și cu ce cheltuială. Mi-ați comunicat contractul. Este vorba despre firma în care administrator este domnul Iacob Ioan. Și factura. Contractul și factura pe care mi le-ați comunicat în urma cererii mele”, a spus Radu Bobârnat. După o clipă de uimire și o bâlbâială generală, probabil, de faptul că nu se aștepta ca numele firmei sale să fie dezvăluit, împricinatul a răspuns: “Eu cred că nu există nicio factură de la firma mea pe Primăria municipiului Huși, iar în contract scrie clar 0 lei. Poate n-ați văzut cum apare în contract. Acum, ca să faceți un pic de iureș… Pe contract scrie 0 lei”, s-a apărat Ioan iacob. “Dar înțeleg că firma dumneavoastră sponsorizează Primăria, da? Aveți cu Primăria și contracte pe care nu le sponsorizați? Acela (de la grădiniță n.r.) nu mi s-a părut că e un contract de sponsorizare”, a accentuat Radu Bobârnat.

“Mai jos, acolo, scrie: “încasat 0 lei”, vă rog frumos să citiți cum trebuie”

“Domnul primar m-a rugat, am intervenit. Am făcut lucrarea cu deviz, cu tot ce se întâmplă din punct de vedere legal, nu am luat niciun ban, domnu’ Bobârnat”, a ținut să explice Ioan Iacob. “Eu am văzut un contract de lucrări, nu un contract de sponsorizare”, nu s-a lăsat nici Radu Bobârnat. “Mai jos, acolo, scrie : “încasat 0 lei”, vă rog frumos să citiți cum trebuie. Dacă este vreo factură emisă de Termo-Cip pe Primărie, o dublez eu, dacă nu îmi dați dumneavoastră valoarea facturii”, a replicat Ioan Iacob. “Dar puteți să-mi spuneți din ce motiv ați făcut această sponsorizare? Vreau să fac o solicitare la Primărie, să-mi dea o listă cu contractele pe care le-a făcut firma dumneavoastră cu primnarul, ca să vedem dacă această sponsorizare a dumneavoastră nu cumva are alte explicații. Că s-ar putea ca dumeavoastră să fi făcut această sponsorizare de aproape 50 mii lei din alte motive, nu știu. Poate ați compensat în altă parte, nu știu. Poate ați semnat contracte mai avantajoase în altă parte”, a spus, aluziv, Radu Bobârnat.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

3 COMENTARII

  1. Daca multi a facut ceva benefic ptr.urbe…merita toate Felicitarile.Dar Bobarnat care are contracte de consultanta juridical cu multe primarie din judet…acolo ce Este nu traffic…de influenza.oare el sa fie cel mai destept avocat din judet…si eu am doua verisoare avocate de succes dar nu au contracte baban cu primariile liberale.

    • Pai n-a facut nimic. Varul care l-a dat pe pereti contra sumei astronomice de 45 mii lei a cazut , e nenorocire acolo. Acum primaria tre sa dea pe bune 30 mii lei ca sa repare cea facut iacob 😀 ))))) E doar o vrajeala cu acte ca sa se scurga banii interesele de colo colo. Mars! Ca tare prosti mai sinteti ;))) 😀 )))) acu vb de iacob , nu sarim la altii care nu ne intereseaza in cazul de fata. De iacob vb, pe iacopb sal comentam !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here