MINCINOSUL

Cum a blocat Mihalachi “gazul la Negresti”

VINOVAT Vasile Mihalachi i-a lãsat pe locuitorii orasului Negresti fãrã gaz metan fiindcã, sub un pretext oarecare, a distribuit cãtre alte comune 12 miliarde din cele 18, trimise anul trecut de la guvern pentru aductiunea de gaz! Lucrãrile trebuiau sã înceapã în luna mai si astãzi negrestenii ar fi avut gaz metan, dacã Mihalachi nu tinea banii blocati pânã aproape de sfârsitul anului, în loc sã-i vireze pe toti, de la început, cãtre Primãria Negresti. În luna octombrie a directionat pentru lucrãri doar 6 miliarde de lei vechi, iar restul de 12 i-a împãrtit pentru alte “treburi”! Motivul? Primarul Negrestiului nu a fãcut o cerere scrisã ca sã-i aloce restul de bani!

Primarul Ioan Cozma spune însã cã din primãvarã si pânã-n toamna anului trecut Mihalachi i-a terorizat pe secretarii de CJ si de la primãria Negresti sã gãseascã o solutie astfel încât gazul sã fie adus la Negresti direct de CJ Vaslui, fãrã implicarea primãriei! Si totusi, în cele din urmã, gazul va veni la Negresti, dar nu adus de Vasile Mihalachi, ci cu ajutorul deputatului Dan Marian!

În mod normal si legal, banii pentru gaz trimisi anul trecut de guvern la Consiliul Judetean trebuiau sã ajungã la Primãria Negresti, care urma sã se ocupe de începerea lucrãrilor. Dar Vasile Mihalachi a vrut sã facã în asa fel încât Consiliul Judetean sã fie direct responsabil pentru aducerea gazului în Negresti, lucru imposibil din punct de vedere legal, reclamã primarul orasului, Ioan Cozma. “Timp de sase luni s-a luptat Vasile Mihalachi cu secretarul CJ Vaslui Gheorghe Stoica si cel al Primãriei Negresti, Felicia Faur! Ei i-au explicat în nenumãrate rânduri cã nu existã nicio modalitate legalã prin care CJ Vaslui sã se ocupe direct de finantarea, cu cei 18 miliarde lei vechi, a lucrãrilor de aductiune a gazului metan. Lucrãrile trebuiau sã înceapã în lunile aprilie mai 2011, dar, din cauza încãpãtânãrii lui Vasile Mihalachi, au fost demarate abia în luna octombrie”, spune primarul Ioan Cozma. Atât i-a trebuit presedinelui CJ sã realizeze cã nu se poate implica direct în proiect si cã misiunea sa era sã transfere banii de la guvern la Primãria Negresti! “Dupã amenintãri si insistente esuate la adresa celor doi secretari, Vasile Mihalachi a înteles cã acestia au dreptate si, în sfârsit, a acceptat solutia legalã pentru finantarea lucrãrilor. Cum perioada rãmasã pentru executie a fost scurtã, pânã la sfârsitul anului nu s-au putut consuma cei 18 miliarde si singura solutie legalã care rãmãsese consta în transferarea banilor care au rãmas necheltuiti, respectiv 12 miliarde, în contul Primãriei Negresti. Dacã se întâmpla acest lucru, primãria reporta banii pentru anul 2012 si lucrãrile puteau continua.Dar, si de aceastã datã domnul Mihalachi s-a opus, iar banii s-au pierdut!”, relateazã primarul Negrestiului.

Mihalachi le-a spus consilierilor în fatã: nu mai avem bani pentru gaz!

La începutul acestui an, Ioan Cozma a invitat conducerea CJ Vaslui la o sedintã a Consiliului Local Negresti. Acolo, dupã douã ore de discutii, Vasile Mihalachi a spus clar cã nu mai sunt bani pentru gaz! Acum, la startul campaniei electorale, Ioan Cozma, care, prin culoarea politicã este “dusman” al echipei de la CJ Vaslui în frunte cu Vasile Mihalachi, este arãtat cu degetul ca singurul responsabil în pierderea banilor pentru aductiunea de gaz! Motivul? La finele anului trecut, nu a trimis o cerere scrisã prin care sã solicite de la Consiliul Judetean restul de bani pentru continuarea lucrãrii! “Aceasta este o minciunã sfruntatã! Consiliul Local Negresti si Consiliul Judetean Vaslui au un parteneriat încheiat pentru finalizarea lucrãrilor dar pe care CJ l-a încãlcat prin aceea cã nu a virat banii cãtre Primãrie! La cele declarate dau martori lucrãtori din Primãria Negresti, consilierii locali si cetãtenii care au participat la sedinta unde a venit si dl. Mihalachi si care au vãzut refuzul acestuia de a respecta parteneriatul. De asemenea, as face încã o remarcã: anul acesta, Primãria Negresti a primit cel mai umil buget din toti anii”, a declarat Ioan Cozma.

Si, totusi, gazul va veni!

“În conditiile în care am fost lipsiti de sprijin în realizarea acestui proiect, poate cel mai important lucru pentru orasul Negresti, împreunã cu domnul deputat Dan Marian am fãcut demersuri pentru obtinerea de la guvern a unor sume necesare finalizãrii aductiunii de gaz metan, lucrãri care sunt în desfãsurare si care se vor termina în asa fel încât sã nu deranjeze desfãsurarea lucrãrilor de modernizare a strãzilor din Negresti” a mai precizat primarul Cozma.
239 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ