spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Minerii chilieni, blocaţi la 700 de metri, au primit miercuri prima masă caldă de când sunt blocaţi

- Advertisement -

Pui cu orez şi sos de perişoare. Aceasta a fost prima masa caldă din ultimele trei săptămâni, coborâtă la o adâncime de peste 700 de metri, acolo unde 33 de mineri chilieni au rămas blocaţi pe 5 august.

Până acum, singurele alimente ale minerilor erau tabletele de glucoză şi laptele cu un conţinut ridicat de proteine. La solicitarea Guvernului de la Santiago, mai mulţi experţi de la NASA, printre care doi psihologi şi un nutriţionist, au ajuns în Chile pentru a oferi asistenţă salvatorilor şi minerilor blocaţi. Luni s-a început săparea unui puţ de salvare, iar până acum inginerii avansează cu peste 20 de metri pe zi. Operaţiunile ar putea să dureze între trei şi patru luni.

Experţii NASA le-au recomandat muncitorilor din subteran să se abţină de la alcool şi ţigări. Oficialii chilieni au declarat că lucrează la un program prin care să-i stimuleze pe mineri şi să le ofere consiliere non-stop. Un al treilea filmuleţ, dat publicităţii miercuri, îi înfăţişează pe mineri mult mai energici şi entuziaşti. Unii dintre ei chiar erau bărbieriţi. Experţii NASA i-au sfătuit pe salvatori să fie sinceri cu minerii în legătură cu perioada de timp în care vor fi nevoiţi să locuiască în subteran.

publika.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.