spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Ministerul de Finanțe anunță o emisiune de titluri de stat cu dobânzi neimpozabile. Cum se pot procura

- Advertisement -

Ministerul Finanţelor va lansa o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie. Persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie, în perioada 13 septembrie – 1 octombrie 2021, prin intermediul băncilor partenere, titluri de stat denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25% şi respectiv de 3,75%.

Titlurile în euro au scadenţă de 5 ani şi dobândă anuală de 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

Băncile partenere sunt BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi B.R.D. – Groupe Societe Generale, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

„Ministerul Finanţelor continuă emisiunile de titluri de stat destinate populaţiei prin intermediul Programului FIDELIS. Investitorii trebuie să ştie ca acest instrument de economisire oferă dobânzi avantajoase şi este un mijloc de economisire atractiv atât în lei cât şi în euro, pentru care nu se percep comisioane în procesul de subscriere, iar câştigurile de capital şi a veniturilor din dobânzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat în cadrul acestui program, Ministerul Finanţelor îşi reconfirma angajamentul de a oferi persoanelor fizice opţiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finanţare a statului”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară.

Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/ministerul-de-finante-anunta-o-emisiune-de-titluri-de-stat-cu-dobanzi-neimpozabile-cum-se-pot-procura-1663867

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.