28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Ministerul Muncii reduce numărul ajutoarelor sociale pentru săraci VIDEO

Se anunţă o iarnă grea pentru românii săraci. Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este hotărât să reducă numărul celor care vor primi ajutoare sociale, în ideea că astfel îi va încurja să-şi caute un loc de muncă. În România, nu mai puţin de 11 milioane de oameni primesc ajutoare sociale.

„Eu, ca ministru, spun că sunt foarte mulţi bani care se scurg prin multe găuri în mod nejustificat. Am să vă dau exemplu Ordonanţa 5, legată de încălzire. Anul trecut am plătit 3 milioane de familie. Ajungem la 11-12 milioane de persoane asistate social”, a spus Ioan Botiş.

„Am venit cu o mică propunere de modificare a ordonanţei. Astfel, cine are maşină peste 1.600 CM să nu primească acel ajutor de încălzire”, a completat ministrul.

Toate aceste modificări vor fi prevăzute în Codul Social care, promite Ioan Botiş, va fi gata săptămâna viitoare. Proiectul este finisat în proporţie de 90% şi va intra în dezbatere publică. „Pentru un matur care are doi copii, dacă se duce la muncă, vin şi-l spijin cu 500 de lei, pentru că interesul meu este să devii contribuabil”, a precizat Ioan Botiş.

realitatea.net

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here