8.8 C
Vaslui
24-mart.-2023

Ministrul culturii, Lucian Romașcanu, uimit de muzeul bârlădean, pe care l-a declarat “Cel mai frumos din țară”! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
VIZITĂ… Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad a avut onoarea să fie vizitat de ministrul culturii, Lucian Romașcanu (PSD), la invitația conducerii muzeului local.

ACȚIUNE… În cadrul “FINISAJULUI”, organizat pentru prima dată de Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad, s-a făcut un bilanț asupra a celei de a IV-a ediții a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană “N.N.Tonitza. De asemenea, în cadrul expoziției semnate de artistul Zuzu Caratănase, a fost prezent în mijlocul participanților și ministrul culturii, Lucian Romașcanu. Acesta a fost însoțit la Bârlad de întreaga conducere PSD a Consiliului Județean Vaslui, instituție politică care are în subordine muzeul bârlădean. “Este o onoare și o plăcere să ai din când în când, în ultimii 25 de ani doar de patru ori, în vizită pe ministrul culturii. Este important, pentru că ați avut ocazia să ne vedeți acasă, să vedeți ce facem noi aici”, a spus directorul muzeului bârlădean, dr. Mircea Mamalaucă. Lucian Romașcanu, ministrul culturii, a declarat că muzeul bârlădean este cel mai frumos muzeu din România.

Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad a avut onoarea să fie vizitat de ministrul culturii, Lucian Romașcanu (PSD), la invitația conducerii muzeului local. Ministrul a venit la ora anunțată, însoțit de toată pleiada de șefi din PSD Vaslui și anume șefii de la CJ Vaslui și alte instituții unde PSD are conducerea. Ministrul, călăuzit de dr. Mircea Mamalaucă, directorul muzeului bârlădean precum și de artistul Zuzu Caratănase, a vizitat toate expozițiile din muzeu, a fost la Pavilionul “Marcel Guguianu”, a fost la “Casa expozițiilor – Casa Sturza”, a vizitat Observatorul Astronomic. “Suntem bucuroși să vă avem în mijlocul nostru, să vedeți ce am realizat și, evident, să vedeți și ce ne propunem în viitor. Nu puteați afla asta decât venind în mijlocul nostru”, a precizat dr. Mircea Mamalaucă. Ministrul Lucian Romașcanu a felicitat conducerea muzeului bârlădean și pe cei care se implică ca această instituție culturală să fie poate cea mai frumoasă din țară.

“Ministrul aici de față, adică eu, numărul 27 și numărul 31 în ordinea numirilor, sunt foarte fericit să fiu aici. Mai ales că eu m-am întors la Bârlad. Primii mei bani i-am făcut la Bârlad, cu plugușorul, unde veneam la unchiul meu, medicul Timofte, cel care m-a dus prima oară la teatru, chiar la Teatrul „Victor Ion Popa” de aici! Am un trecut cu Bârladul și mă bucur să văd aceste minuni care s-au făcut aici! Pentru că nu sunt multe muzee în țară cu atâtea spații, cu galerii, cu teatru aici lângă muzeu și felicit autoritățile locale care s-au implicat ca Bârladul să aibă așa niște instutții de cultură superbe. În alte locuri din țară, autoritățile locale și centrale nu simt nevoia să se implice și în zona de spirit, ci numai în zona prozaică a străzilor, a anvelopărilor și așa mai departe. Vă felicit pentru că ați dat culturii ceea ce merita. Prezența mea aicea nu ține de faptul că sunt ministru, pentru că funcția este trecătoare, ci este una care vrea să arate că lucrurile care se întâmplă aicea trebuie repetate și în alte părți. Voi transmite oriunde mă voi duce acest lucru și voi arăta tuturor ce minuni se întâmplă la Bârlad. Vă felicit!”, a spus încântat de cele văzute la muzeul bârlădean, ministrul culturii, Lucian Romașcanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Nu are treabă politicul! E nesemnificativ în privința Muzeului!
    Este FOARTE bine că ministrul a fost încântat
    e o știre foarte pozitivă!
    Nevoia de cultură este foarte mare! Să apreciem!

  2. Cand lucrezi cu profesionisti – rezultatele sunt spectaculoase ! Pacat ca tara e plina de cadavre politice puse in functie pe la diverse institutii , coborand mult nivelul cu mediocritatea lor 🙁

  3. Sunteti siguri ca acolo a fost o manifestare cultural-stiintifica a Muezeului „Vasile Parvan” si nu o reuniune a membrilor de vvaza ai PSD (Buzatu, Boros, Bobeica, etc0? Istoricii, gen doamna Gramaticu si dna Monu, unde erau in acel peisaj? Sa intelegem ca PSD a inceput campania electorla pentru candidatul BOUROS?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.