Ministrul Educației consideră inadecvată sancțiunea dată învățătorului abuziv din Iași. „Am ferma convingere că își va da demisia”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cere demisia învățătorului Constantin Șerban din Iași, care a fost sancționat cu reducerea cu 15% a salariului, după ce a abuzat verbal mai mulți elevi. „Nu tolerez nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic”, a spus ministrul într-un punct de vedere remis Libertatea.

orin Cîmpeanu a declarat că are „ferma convingere” că Constantin Șerban, colegul său de partid, consilier județean al PNL, învățător la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iași, își va da demisia. Ministrul Educației spune că sancțiunea de reducere cu 15% a salariului până la finalul anului școlar este inadecvată. Am solicitat inspectoratului școlar și conducerii unității de învățământ luarea măsurilor necesare în interesul superior al elevului. Este inacceptabil ca un cadru didactic acuzat și dovedit că a săvârșit fapte de abuz verbal și emoțional față de elevi să continue activitatea de predare. Apreciez ca inadecvată sancțiunea aplicată – diminuarea cu 15% a salariului până la finele anului școlar. Sorin Cîmpeanu: Ministrul vrea de urgență rezultatele Mai mult, acesta a precizat și că, din datele pe care le are în acest moment, ar fi și probleme din punct de vedere al legalității procedurii de cercetare disciplinară demarată de școală. Cîmpeanu a spus că solicită ISJ Iași să comunice Ministerului Educației „în regim de urgență” rezultatul acțiunii de audit managerial, demarată luni la școală.
Citeşte întreaga ştire: Ministrul Educației consideră inadecvată sancțiunea dată învățătorului abuziv din Iași. „Am ferma convingere că își va da demisia”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ