spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Ministrul Educatiei, replici dure la adresa pãrintilor: „Dintr-o datã sunt pãrinti care îsi fac griji cã „vai, Doamne!” merg copiii la scoalã!”

- Advertisement -
ATAC…Ministrul Educatiei, Sorin Câmpeanu, a lansat un atac voalat asupra pãrintilor îngrijorati pentru sãnãtatea copiilor lor, odatã cu începerea scolii. Acestia au fost apostrofati de ministru în cadrul unei emisiuni televizate, în care a acuzat pãrintii cã ar fi mai alarmati de desfãsurarea fizicã a orelor decât însusi elevii. Sorin Câmpeanu s-a arãtat scandalizat de faptul cã pãrintii nu-si fac griji pentru copii atunci când îi lasã pe plaje sau în mall-uri aglomerate, dar se îngrijoreazã când vine vorba despre mersul acestora la scoalã. Ministrul a mai adãugat cã, începând cu 13 septembrie, fiecare elev va primi un formular prin care pãrintii îsi pot exprima acordul sau dezacordul cu privire la vaccinarea copiilor.

Ministrul Educatiei nu considerã cã pãrintii sunt îndreptãtiti sã se îngrijoreze pentru sãnãtatea copiilor lor, odatã cu începerea scolii, din moment ce elevii participã, fãrã sã se gândeascã de douã ori înainte, la numeroase manifestãri care implicã un numãr mare de persoane. În locurile aglomerate, precum cluburile, mall-urile, parcurile de distractii si petrecerile, riscul de infectare cu COVID este unul crescut, însã acest lucru nu reprezintã un motiv de îngrijorare pentru multi dintre pãrinti. „Nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar dintr-o datã sunt pãrinti care îsi fac griji cã ‘vai, Doamne!’, merg copiii la scoalã”, a spus ministrul.

Scolile rãmân deschise pânã la o ratã de infectare de 6 la mie

Câmpeanu a explicat faptul cã anul acesta toate scolile rãmân deschise pânã la o ratã de infectare de 6 la mie: „elevul trebuie sã fie elementul central. Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predãrii online, acest lucru nu dorim sã se mai întâmple. Scolile sunt cele mai sigure medii dupã mediile spitalicesti. Dacã am închide scolile, oricum localitatea, dacã nu ar fi carantinatã, copiii ar putea sã umble în tot felul de alte medii care sunt mult mai putin controlate decât scoala”. Tot în privinta îngrijorãrilor venite dinspre pãrinti, ministrul a precizat cã luni, 23 august, fiecare scoalã va avea un cadru didactic coordonator care sã intermedieze legãtura dintre pãrinti si reprezentantii DSP, ale cãrui contacte vor fi pe o listã trimisã de scoli la minister, potrivit edupedu.ro.

Pãrintii vor primi formulare de acord pentru vaccinare

Pãrintii îsi vor putea exprima acordul în privinta vaccinãrii copilului prin completarea unui formular primit dupã data de 13, de la scoalã. „Vom avea o listã completã cu cadrul didactic desemnat pentru protectie sanitarã si pentru facilitarea legãturii între DSP si pãrinti. Acest cadru didactic va asigura legãtura cu DSP-urile, pe deoparte sã participe la întâlniri interactive cu pãrintii pentru a putea rãspunde tuturor întrebãrilor legate de procesul de vaccinare al acestor copii. Va fi un coordonator pe fiecare scoalã care, prin intermediul dirigintilor, va lua legãtura cu pãrintii. De altfel, pregãtim si formulare prin care solicitãm acordul, cu „da” sau „nu”, cu privire la vaccinarea copiilor. Aceste formulare se vor putea distribui la începerea scolii”, a precizat Câmpeanu. „La întâlnirile interactive, pãrintii vor putea formula orice fel de întrebãri, orice fel de nelãmuriri mai mult sau mai putin ancorate în realitate”, a mai anuntat ministrul Educatiei.

Masca e obligatorie la interior, cu douã exceptii

„Masca va fi obligatorie cu douã exceptii, este vorba despre învãtãmântul special, unde ea nu va fi obligatorie, ci recomandatã, si despre orele de educatie fizicã în interior, unde se vor desfãsura aceste ore de educatie fizicã fãrã mascã cu conditia ca localitatea sã fie cu o ratã de infectare sub 2 la mie. Peste aceastã ratã de infectare orele de educatie fizicã se vor putea face doar în exterior fãrã mascã”, a explicat Sorin Câmpeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. O să – i vedem reacția când o să moară primul copil infectat la școală, nu s-a infectat la școală, a venit așa de acasă…… și alte scuze din acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.