spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
04-mart.-2024

Ministrul Educației: „Școala nu se face pentru note. Să eliminăm presiunea inutilă generată de ele”

- Advertisement -

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis în prima zi a noului an școlar că vrea să elimine „goana după note”, afirmând că mulți părinți nu înțeleg că „Școala nu se face pentru notă”.

„Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu.

Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, în prima zi a anului şcolar 2022-2023.

Ministrul a precizat că asigurarea unui curriculum care să fie la dispoziţia şcolilor trebuie să asigure elevilor „şansa de a atinge potenţialul maxim”.

Un alt subiect abordat de Cîmpeanu în prima zi de școală a fost legat de uniforme. Acesta a spus că nu a vorbit niciodată de introducerea obligatorie a acestora pentru elevi…https://adevarul.ro/stiri-interne/educatie/ministrul-educatiei-scoala-nu-se-face-pentru-2202716.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.