Ministrul educației: Vom insista ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală și în scenariul roșu

„Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate”, în același timp elevii din clasele terminale trebuie să meargă fizic la cursuri, a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea Plus, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, scrie G4media.ro.

„Pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a acfirmat Sorin Cîmpeanu. Ministrul educației a motivat faptul că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică astfel: „Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”. Școlile din România s-au redeschis din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. În prezent, în cazul scenariului roșu cauzat de pandemia de COVID, școala se închide și toți elevii fac cursuri online.
Citeşte întreaga ştire: Ministrul educației: Vom insista ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală și în scenariul roșu

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ