Ministrul Justiţiei ameninţă clanurile interlope: „Le lovim acolo unde le doare mai tare”

Ministrul Justiţiei ameninţă clanurile interlope. Stelian Ion a declarat la prezentarea bilanţului DIICOT că “grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”.

Ministrul Justiţiei ameninţă clanurile interlope. Stelian Ion a declarat că în instrumentarea dosarelor de trafic de persoane, trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie avută în vedere şi componenta de spălare a banilor. „(…) grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”.

„Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani şi apoi la recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, deoarece grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”, a declarat ministrul Justiţiei, Stelian Ion, la bilanţul activităţii pe 2020 a DIICOT, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Potrivit sursei citate, o foarte bună măsură o reprezintă constituirea structurii de combatere a traficului de persoane, un flagel care s-a extins în ultimii ani şi care trebuie combătut cu toate mijloacele disponibile.

Ministrul Justiţiei a afirmat că abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere şi componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activităţii unor grupări criminale care obţin venituri din aceste infracţiuni.

El a recomandat ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională, întrucât infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi „spălaţi”. Toţi aceşti bani şi bunurile care sunt achiziţionate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare şi, ulterior, de confiscare. …https://www.romaniatv.net/ministrul-justitiei-ameninta-clanurile-interlope-le-lovim-acolo-unde-le-doare-mai-tare_5307133.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ