Ministrul Nelu Tãtaru atrage atentia celor care nu cred în coronavirus: “Unitãtile spitalicesti au o limitã”

PRUDENTÃ… Ministrul Sãnãtãtii a declarat cã, în mãsura în care nu se respectã regulile, pot fi mai mult de 2.800 de cazuri de coronavirus pe zi în luna septembrie, asa cum prognozeazã Institutul National de Sãnãtate Publicã. “Pandemia nu se transeazã în spital”, a subliniat Nelu Tãtaru. Acesta a mai afirmat cã starea de alertã ar putea fi prelungitã, dacã asa va decide Comitetul National pentru Situatii de Urgentã, care se va întruni înainte de sedinta de Guvern din aceastã dupã-amiazã. Starea de alertã expirã azi, 14 august.

“Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din tara asta n-o sã respectãm niste reguli si nu vom încetini acea transmitere comunitarã, putem ajunge si la mai multe cazuri. Eu sper cã toti am înteles ce înseamnã acest moment, sper cã toti am înteles cã a fost si o perioadã în care a fost rãtãcirea unora dintre noi, în care am bagatelizat tot ce a însemnat aceastã pandemie. Haideti sã fim seriosi, cred cã în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boalã si putini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tãtaru, într-o discutie cu jurnalistii. “Pandemia nu se transeazã în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectã niste reguli, cât vom avea o transmitere accentuatã în comunitate, noi ca si corp medical nu vom putea sã gestionãm ce ne vine în unitãtile spitalicesti. Avem si noi o limitã. Cred cã mãsurile ar trebui sã fie respectate”, a adãugat ministrul.

Starea de alertã va fi, cel mai probabil, prelungitã

Ieri, aflat într-o vizitã la Academia Românã, ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, a dat o declartie din care a reiesit cã Guvernul va da o HG pentru prelungirea stãrii de alertã. ” La sedinta de Guvern va trebui sã dãm si o hotãrâre de Guvern în sensul prelungirii stãrii de alertã, dacã ea este luatã în calcul de CNSU si domnul premier Ludovic Orban”, declarat Nelu Tãtaru. Întrunirea Comitetului National pentru Situatii de Urgentã (CNSU) va avea loc azi, înaintea sedintei de Guvern.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ