Ministrul proiectelor europene, după criticile de la Bruxelles la adresa PNRR. „Dacă nu va fi aprobat, îmi dau demisia”

După ce Comisia Europeană a transmis mai multe critici la adresa Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), într-o primă etapă de evaluare a documentului venit de la București, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, spune că va plăti cu funcția dacă proiectul nu va fi aprobat.

Declarația ministrului Cristian Ghinea a fost făcută azi, 11 iunie, într-o postare pe Facebook, în care explică în ce fază a evaluării se află PNRR și de ce solicită Comisia Europeană clarificări asupra proiectului. „Este un exercițiu complex de estimare ex-ante a costurilor pentru sute de investiții. Un exercițiu făcut pentru prima dată și de Comisie și de statele membre. Tabele cu multe pagini de solicitare de clarificare au fost trimise către toate statele membre”, a scris ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe Facebook. „Cum ne-am putea imagina că la un program de țară de 29,2 miliarde de euro nu apar cereri de clarificare?”, a adăugat Cristian Ghinea.
Citeşte întreaga ştire: Ministrul proiectelor europene, după criticile de la Bruxelles la adresa PNRR. „Dacă nu va fi aprobat, îmi dau demisia”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ