15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Ministrul sănătății dă asigurări pacienților cu HIV/SIDA că vor avea tratamentul necesar! (VIDEO)

ASIGURĂRI… Ministrul Sănătății a făcut deja demersurile pentru a pune la dispoziție sumele necesare pentru tratamentul HIV, astfel încât să nu existe discontinuități.

VEȘTI BUNE… Aflat la Vaslui, ministrul sănătății, dr. Ioana Mihăilă, a lămurit situația tensionată privind tratamentul pacienților HIV/SIDA. Aceasta a precizat că Ministerul Sănătății va asigura tratamentul bolnavilor, nefiind niciun risc de discontinuitate în asigurarea tratamentului necesar.

Asociațiile pacienților HIV/SIDA din România au tras un semnal de alarmă privind faptul că pentru pacienții afectați de HIV/SIDA, de la 1 iulie, aproape toate spitalele de boli infecțioase vor rămâne fără tratamentul vital pentru cei peste 16 000 de bolnavi. Asociațiile spun că, din cauza cheltuielilor mari din pandemie, Ministerul Sănătății a rămas fără bani pentru acest program național. Aflată la Vaslui, Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, a lămurit această situație tensionată, privind asigurarea tratamentului pentru bolnavii de HIV/SIDA.

„Este adevărat că bugetul Ministerului Sănătății a fost greu încercat în această perioadă de pandemie, și în anul 2020 și în anul 2021. Am făcut deja demersurile pentru a pune la dispoziție acele sume care au fost reținute pentru execuții brute. Încă de săptămâna viitoare, vom reglementa și vom reuși să alocăm suficient buget pentru tratament, astfel încât să nu existe discontinutăți în tratament. La nivelul ministerului luăm toate măsurile tocmai pentru a prevedea și pentru a asigura tratamentul acestor pacienți”, a precizat în exclusivitate pentru Vremea Nouă, dr. Ioana Mihăilă, ministrul sănătății.

Oricum, pacienții cu HIV/SIDA au avut de suferit din cauza pandemiei, deși și-au primit tratamentul. Cum spitalele la care se tratau au preluat exclusiv cazurile de COVID, ei nu au mai avut acces la medici decât prin telefon. Potrivit datelor oficiale, în România sunt peste 16.800 de pacienți cu HIV/SIDA pentru care ministerul Sănătății alocă anual în jur de 70 de milioane de euro.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here