spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
04-mart.-2024

Ministrul Transporturilor a văzut de cat bănet au nevoie gropile din Vrancea

- Advertisement -

*Ministrul Ovidiu Silaghi a mers ieri la Andreiaşu, unde a inspectat modul în care se lucrează la ruptura din DN2M, generată de ploi, după care a fost condus de liderii USL pe cel mai urat drum din Vrancea, DN2N, care face legătura între Mărtineşti şi Jitia, via Dumbrăveni- Dumitreşti * ministrul a participat apoi la lansarea candidaţilor de pe Valea Ramnicului, la Dumitreşti, unde USL merge pe mana primarului Crintea * ”V-au ţinut de cald plăpumile doamnei Plăcintă?”, i-a întrebat Oprişan pe sătenii veniţi la adunarea electorală

Ministrul liberal al Transporturilor Ovidiu Silaghi a venit ieri în judeţ pentru a vedea care este starea drumurilor de pe Valea Milcovului şi Valea Ramnicului, în încercarea de a obţine finanţări pentru reabilitări, mai ales că este campanie electorală, iar oamenii au nevoie măcar de promisiuni. Ministrul liberal a fost însoţit pe parcursul vizitei sale de cei doi lideri ai USL Vrancea, liberalul Nini Săpunaru şi social – democratul Marian Oprişan, care au încercat să-l convingă să pună “gropile din Vrancea pe lista de priorităţi a ministerului”. Programul ministrului Transporturilor a debutat cu o inspecţie la Lepşa pentru a vedea cum decurg lucrările la DN 2 D Focşani – Ojdula, executate de firma UMB Spedition. La ora actuală, firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu lucrează pe datorie la acest drum, finalizat în proporţie de 80%. După aceea, Ovidiu Silaghi s-a deplasat la Odobeşti, unde a fost inaugurată sala de sport a oraşului, împreună cu oficialităţile locale, în frunte cu primarul Daniel Nicolaş. De aici, alaiul ministerial a mers la Andreiaşu, unde DN2M a fost stricat pe o porţiune de cateva zeci de metri de ploile de la începutul săptămanii. Din acest motiv, pe şosea se circulă pe un singur fir. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a demarat chiar ieri lucrările refacere a malului surpat al Milcovului pentru a restabili circulaţia. La vizita ministrului au venit să asiste mulţi dintre locuitorii comunei Andreiaşu. “Zona afectată va fi refăcută. Pentru tot drumul nu sunt bani, trebuie să regăsim soluţii de finanţare în exerciţiul financiar următor”, a spus ministrul Silaghi. În ceea ce priveşte DN2D, ministrul Transporturilor a declarat a vorbit cu constructorul pentru a amana plata lucrărilor, întrucat a găsit puţini bani în minister. Practic, UMB Spedition a fost de acord să lucreze o perioadă de timp pe datorie. Statul roman trebuie să îi achite lui Umbrărescu în jur de 24 milioane lei (240 miliarde lei vechi) în contul lucrărilor efectuate.

Săpunaru prezice: “Vom caştiga cu 90%”

Promisiuni peste promisiuni pe scena Căminului Cultural din Dumitreşti, acolo unde USL-ul şi-a prezentat ieri candidaţii pentru comunele de pe valea Ramnicului. Preşedintele CJ, Marian Oprişan, care conduce şi PSD Vrancea, şi Nini Săpunaru, preşedintele PNL Vrancea, alături de noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, le-au promis celor din Dumitreşti că soluţia de pe 10 iunie şi din toamnă, pentru ca totul să fie bine în Romania, o reprezintă USL-ul. Nini Săpunaru, într-un moment de “clarviziune”, a previzionat că USL-ul va ajunge pe cele mai înalte culmi. ”Nu vă lăsaţi înşelaţi de alte voci care vor apărea. USL va caştiga cu 90%, vom avea cel mai bun scor din Romania şi domnul Marian Oprişan va fi pe primul loc în ţară. Ne-am ţinut de cuvant şi acest drum (n.r Bogza-Caiata-Jitia-Dumitreşti-Vintileasca), dacă vom ajunge la guvernare, va fi reparat”, a spus pe scena Căminului Cultural din Dumitreşti, Nini Săpunaru. Aflat pe scenă langă Săpunaru, ministrul Silaghi i-a compătimit pe cei nevoiţi să parcurgă acest drum. ”Am înţeles că pe drumul ăsta (DN2N Bogza-Caiata-Jitia-Dumitreşti-Vintileasca – n.r.) s-a lucart anul trecut, dacă arată aşa, mă întreb cum ar fi arătat dacă nu s-ar fi lucrat deloc”, a spus noul ministru.

Plăpumile Sorinei Plăcintă

În discursul său în faţa localnicilor din Dumitreşti, preşedintele CJ, Marian Oprişan, a atacat-o frontal pe senatoarea Sorina Plăcintă de la PNL. ”V-au ţinut de cald plăpumile doamnei Plăcintă? V-au ţinut la ceva cupoanele de stofă pe care le-aţi primit? V-au ajutat găleţile sau pachetele cu alimente şi cozonacii pe care vi le-au dat ca să-i votaţi? Cu toate astea unii i-aţi votat. A venit momentul să ne gandim de 1000 de ori, sarcina noastră este să avem grijă de familiile dumneavoastră, sarcina noastră este să vă protejăm şi să-i ajutăm pe copiii minunaţi pentru că ei sunt viitorul Vrancei şi ai ţării”, a spus Oprişan pe scenă, cerand oamenilor să-i voteze pe candidaţii alianţei. A vorbit şi noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, care l-a lăudat pe Oprişan şi a cerut votul localnicilor din Dumitrşti pentru ca Guvernul USL să fie mai puternic. Unul dintre cei prezenţi, un sătean mai hatru, le-a spus politicienilor care le-au cerut voturile să le prezinte garanţii că drumul care duce către Valea Ramnicului va fi reparat într-adevăr. Pe scenă a vorbit şi candidatul USL la primăria din Dumitreşti, Sandu Crintea, care le-a cerut votul oamenilor din comună pentru că “numai alegand USL se repară drumul Bogza-Caiata-Jitia-Dumitreşti-Vintileasca”, după cum a insistat edilul. Alături de Sandu Crintea au fost şi ceialţi candidaţi de pe vale, primarul Marian Georgescu de la Vintileasca, Ion Gheorghiţă, de la Jitia şi Şerban Parlogea de la Chiojdeni. Repararea DN2D reprezintă o miză politică importantă pentru USL, întrucat oamenii spun că “drumul este cea mai mare durere a lor”, iar de această dată sunt hotăraţi chiar să vadă fapte, nu vorbe.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.