spot_imgspot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
03-dec.-2023

Ministrul Transporturilor: Noul termen pentru autostrada Bucureşti-Ploieşti este 30 iunie

- Advertisement -

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a anunţat, vineri, că noul termen pentru finalizarea autostrăzii Bucureşti – Ploieşti este 30 iunie, după ce inaugurarea acesteia trebuia să aibă loc pe 15 mai.

„Termenul pentru autostrada Bucureşti – Ploieşti, de la centura Bucureştiului până la centura Ploieştiului este 30 iunie. Ferm. Trebuia să fie acum în mai, nu au fost respectate termenele şi uite aşa ne-am lungit. Nu am crezut că va fi atât de departe, dar 30 iunie este un termen real, în urma analizei pe care au făcut-o cei de la minister”, a declarat Ovidiu Silaghi, potrivit Agerpres.

Ministrul Silaghi a format o comisie de audit pentru verificarea modului în care a fost derulat acest proiect.

Iniţial, termenul de finalizare a întregului proiect, stabilit în luna decembrie 2011, a fost depăşit pentru ca apoi să fie încheiat un nou contract adiţional, iar finalizarea lucrărilor să fie stabilită pentru data de 15 mai.

Autostrada Bucureşti-Ploieşti face parte din Autostrada Bucureşti-Braşov, cu o lungime totală de 173 de kilometri, o parte din această autostradă, în lungime de 62 de kilometri, urmând să lege municipiul Bucureşti de municipiul Ploieşti.

Pentru această porţiune, lucrările au demarat în 2007 pe secţiunea Moara Vlăsiei-Ploieşti pe 42 de kilometri, unde lucrează un consorţiu de firme româneşti, şi respectiv 2008 (tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei cu o lungime de 19 kilometri), lucrările fiind efectuate de o firmă din Italia.

Valoarea estimată a proiectului Bucureşti-Ploieşti este de 238 de milioane de euro, iar tronsonul va avea 11 poduri, 17 pasaje, 48 de podeţe şi două noduri rutiere.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.