spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Minoră de 15 ani, desfigurată de trei adolescente! Poliția, acuzată că a tratat cazul cu indiferență!

- Advertisement -
GRAV… Fata a fost luată la bătaie de trei rivale din aceeași comună, imediat cum a coborât din microbuzul care o aducea acasă. Rănită grav, aceasta a ajuns la spital cu fractură de piramidă nazală!

AGRESIVE… Caz incredibil la Rafaila, acolo unde o copilă de 15 ani a fost snopită în bătaie de către trei rivale. În urma loviturilor primite, adolescenta a ajuns în Spitalul Județean de Urgență Vaslui. De asemenea, rudelei fetei spun că nu este prima dată când cele trei agresoare o bat pe Denisa. În schimb, de fiecare dată, copila era amenințată că, dacă va spune cuiva ce s-a întâmplat, o vor bate și mai tare. De data aceasta bătaia nu a mai putut fi ascunsă, mai ales că adolescenta a suferit răni vizibile. Mai mult, rudele victimei spun că polițiștii că nu și-au făcut treaba. După ce Denisa a ajuns acasă, au sunat de trei ori la numărul de urgență 112 și, de fiecare dată li se spunea că va veni un echipaj în maxim 20 de minute, dar nici a doua zi polițiștii nu au mai ajuns la solicitare. Între timp, copila a ajuns la spital cu fractură de piramidă nazală. De asemenea, am aflat că două dintre agresoare sunt eleve la liceul din Negrești, iar cea de-a treia, elevă în clasa a VIII-a după ce, anul trecut, nu a reușit să promoveze clasa. Toate trei vor fi anchetate de către polițiștii care au deschis un dosar penal. De asemenea, cele două eleve de liceu riscă sancțiuni și din partea conducerii școlii, care pot merge, dacă situația o va impune, până la exmatriculare.

Caz incredibil petrecut în comuna Rafaila, acolo unde Denisa, o adolescentă de 15 ani, a fost victima unor violențe ieșite din comun. Rudele fetei povestesc că fata a fost luată la bătaie de trei rivale din aceeași comună, imediat cum a coborât din microbuzul care o aducea acasă. Agresoarele sunt trei adolescente de 16 și 17 ani. Două dintre ele sunt eleve la liceul din Negrești. Cea de-a treia este fostă colegă de clasă cu victima, dar anul acesta școlar repetă clasa a VIII-a, la școala din Rafaila, după ce nu a reușit să promoveze anul trecut. Din discuțiile cu rudele Denisei a reieșit faptul că nu ar fi singura dată când adolescenta a fost lovită de aceleași agresoare. Dar, de fiecare dată, după ce o loveau, cele trei amenințau că o vor bate și mai tare dacă va avea curajul să povestească cuiva ce s-a întâmplat. De data aceasta, Denisa nu a mai putut ascunde bătaia primită, mai ales că avea semne vizibile pe față și a fost nevoie de internarea sa în Spitalul Județean Vaslui, pentru mai multe îngrijiri medicale. Minora a suferit o fractură de piramidă nazală și a fost internată în secția ORL. Mai mult, rudele fetei spun că, după ce a ajuns copila acasă, au sunat și la 112 pentru a reclama totul la Poliție, dar au primit doar promisiuni. Mai exact, au sunat de trei ori la 112 și, de fiecare dată, li s-a spus că un echipaj va ajunge în cel mai scurt timp posibil la solicitare, dar nici a doua zi nu s-a prezentat echipajul de poliție. “Este incredibil ce se poate întâmpla fără ca nimeni să ia vreo măsură. Nepoata mea, de numai 15 ani, a fost bătută și desfigurată de către trei fete, imediat cum a coborât din microbuzul școlar. În urma bătăii, Denisa a fost internată în spital. Au fost anunțați și polițiștii la numărul de urgență, dar nu au venit. De trei ori am sunat și de fiecare dată spuneau că ajung în 20 de minute, dar nu a mai ajuns nimeni la solicitare. Plus că nu este prima dată când Denisa este lovită de aceleași fete, dar până acum nu a spus nimic, de frică. De fiecare dată, după ce era bătută, era și amenințată că va fi bătută și mai tare dacă va avea curajul să spună cuiva ce s-a întâmplat. În schimb, de data aceasta nu a mai putut ascunde nimic din cauza rănilor suferite. Au lovit-o peste față și i-au smuls părul din cap”, spun rudele adolescentei bătute. Mai mult, acestea susțin că au stat de vorbă și cu rudele celor trei bătăușe, dar și acestea susțin că nu le pot ține în frâu, nu ascultă și sunt violente, inclusiv acasă.

Dosar penal demarat de polițiști

Chiar dacă au fost acuzați că nu și-au făcut treaba, reprezentanții IPJ Vaslui contrazic acuzațiile și au transmis că, în cauză, a fost deschis un dosar penal și se fac cercetări. «La data de 13 decembrie 2022, ora 20:34, Poliția Orașului Negrești a fost sesizată, prin apel 112, de către o minoră, în vârstă de 15 ani, din comuna Rafaila, județul Vaslui, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni. Aceasta a indicat și 3 prezumtive autoare, trei minore în vârstă de 16, respectiv 17 ani, din aceeași localitate. În urma agresiunii, victima a fost transportată la o unitate medicală din municipiul Vaslui, pentru evaluarea și acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta sesizată și dispunerea măsurilor legale», au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Agresoarele riscă sancțiuni severe ce pot ajunge până la exmatriculare

Pe lângă dosarul penal deschis pe numele celor trei agresoare, acestea riscă sancțiuni severe și din partea conducerii școlilor la care acestea învață. Două dintre ele sunt eleve, una în clasa a X-a și cealaltă în clasa a XI-a, la liceul din Negrești. Cea de-a treia agresoare este elevă în clasa a VIII-a la școala din Rafaila după ce, anul trecut, nu reușit să promoveze clasa și a rămas repetentă. Mai mult, de la directorul liceului Negrești am aflat că una dintre fete are probleme de comportament și a avut nota scăzută la purtare și anul trecut, tot ca urmare a unor acte de violență. “Din păcate, toate încercările noastre de a le aduce pe calea cea bună nu au avut succes. Pe una dintre fete, cea care a mai avut și în trecut episoade de violență, am cooptat-o în diferite programe extrașcolare în speranța că va alege calea cea dreaptă, dar, din păcate, nu am avut succes. Ne vom corela ancheta cu cea a polițiștilor și, în funcție de concluziile la care vom ajunge, vom lua și măsuri. Vor fi măsuri tranșante care pornesc de la scăderea notei la purtare și pot ajunge, dacă situația o va impune, la exmatriculare. În momentul de față, nici noi nu știm prea multe, de la ce a pornit toată această poveste, mai ales că actele de violență au avut loc în localitatea de domiciliu a fetelor implicate”, spune directorul liceului din Negrești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.