22.5 C
Vaslui
28-sept.-2022

UPDATE: Minoră de 15 ani din Zorleni, bătută cu biciul de tată. Fata susține că acesta a agresat-o și sexual!

- Advertisement -

UPDATE: Ancheta sociala a specialiștilor d ela DGASPC Vaslui s-a încheiat, umând a fi trase concluziile. Asistentul comunitar al Primăriei Zorleni, Ionuț Munteanu a precizat că familia respectivă, formată din mama, tata și 12 copii, este una foarte respectabilă în comunitatea din Zorleni. „Sunt de religie penticostală, cel puțin mama este, iar tatăl cochetează cu această religie. El este foarte muncitor, are 12 copii, doi băieți fiind plecați la muncă în străinătate. Acasă are zece copii și are de toate – animale, tractor, a construit trei case în curtea lor. Nu au pus probleme în comunitate, până acum. Fata nici ea nu pune probleme, în general copiii  acestei  familii sunt foarte cuminți. Nu știu ce s-a întâmplat, anchetatorii vor stabili cu exactitate”, a spus Ionuț Munteanu, asistentul comunitar. Cert este că vecinii acestei familii au declarat comisiei DGASPC Vaslui că nu știu să fiu văzut vreodată că tatăl și-ar bate copii. Fata care l-a acuzat  pe părintele său de aceste infracțiuni (viol și  bătaie cu biciul, acestă ultimă faptă fiind frecventă, spune ea, în familie), este elevă la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni și învață foarte bine. Din spusele tatălui, ea s-a ales cu câteva biciuri pe spinare, vineri, pentru că avea de făcut o treabă acasă și nu s-a achitat de ea.
Din câte se pare, fata s-a prezentat  vineri, 13 octombrie, la Poliția Zorleni, însoțită de o soră mai mare, unde au reclamat că cea de 15 ani a fost bătută cu biciul. Polițiștii l-au reținut sâmbătă, 14 octombrie,  l-au dus la audieri, la Poliția Bârlad, unde tot sâmbătă,  în jurul orelor 16.00 procurorul de caz a decis să-l lase în libertate, urmând a fi făcute cercetări minuțioase pentru a se stabili dacă tatăl, de 46 de ani, se face vinovat de acuzațiile aduse de fata sa: viol și violență în familie. „~n cauză este deschis un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunii  de viol  și violență în familie”, a precizat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Stire Initiala: GRAV… O minoră de 15 ani din comuna  Zorleni își acuză tatăl că a bătut-o cu biciul și a abuzat-o sexual. Fata și-a a reclamat părintele la poliția din Zorleni vineri, 13 octombrie, nemaisuportând  agresiunile la care este supusă, precizând polițiștilor că a fost bătută d etată cu biciul. Imediat polițiștii l-au reținut pe agresor pentru 24 de ore, timp în care acesta a fost  audiat de polițiști și procurorul de caz din cadrul Parchetului Bârlad. Intre timp, fata a fost supusă unui control medico-legal,  fiind stabilită  deflorarea. Medicii  au confirmat varianta fetei, care spune că a fost deflorată  anul trecut de tatăl ei, cu degetul. In urma audierilor făcute de procurorul de caz, s-a decis cercetarea  tatălui agresor  în  libertate fiind suspect de viol și rele tratamente aplicate minorului, iar acesta s-a reîntors în familie, alături de copila care l-a reclamat.  Astăzi, la fața locului, în urma sesizării agresiunii psihice, sexuale și fizice reclamată de fata de 15 ani, IPJ Vaslui  a  anunțat Dirtecția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui, care a trimis în Zorleni o echipă de evaluatori, care în aceste momente fac ancheta socială de specialitate. „Cazul  a  ajuns la noi  la sesizarea IPJ Vaslui și a fost inițiată evaluarea de specialitate a copilului în context socio – familial. Evaluarea are ca scop stabilirea riscurilor la care este  expus copilul în mediul de apartenență și adoptarea măsurilor legale care se impun, ce vor fi stabilite în interesul superior al copiluluiă”, a declarat pentru cotidianul nostru Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Mai multe detalii în cotidianul nostru de mâine.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.