2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

Minorii prinsi cã fumeazã în spatiile publice riscã amendã pânã la 500 lei

- Advertisement -

SANCTIUNI… Un proiect de lege semnat de mai multi parlamentari PSD si depus în Senat prevede cã minorii prinsi cã fumeazã în spatiile publice riscã amenzi între 100 si 500 de lei. Printre semnatarii proiectului se aflã si deputatul PSD de Vaslui, Eduard Popica.

Se interzice consumul de tutun, persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, în urmãtoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane si terenuri sportive, institutii culturale, sãli de spectacole, institutii sau unitãti economice, mijloace de transport, autogãri, gãri si aeroporturi de stat si private si în unitãtile de învãtãmânt public sau privat, precum si pe o razã de 200 m, în jurul acestora. Nerespectarea de cãtre persoanele fizice a prevederilor se sanctioneazã cu amendã contraventionalã de la 100 lei la 500 lei”, se aratã în initiativa legislativã. Initiatorii aratã în expunerea de motive cã Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încãlcare a unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice sanctioneazã contraventionale consumul de alcool de cãtre minori, însã aceastã lege si nici alta nu sanctioneazã în niciun fel consumul de tutun, respectiv fumatul în rândul minorilor. „Ca urmare a acestor evidente, constatãm cã legislatia din România nu contine prevederi prin care sã fie sanctionat consumul produselor din tutun de cãtre minori si drept urmare, eforturile autoritãtilor, cadrelor didactice si persoanelor implicate în prevenirea si combaterea consumului produselor din tutun (fumatului) de cãtre aceastã categorie, sunt lipsite de rezultate”, precizeazã parlamentarii. Proiectul este semnat de 27 de parlamentari PSD, printre care si deputatul de Vaslui, Eduard Popica. Senatul este primã camerã sesizatã în cazul acestei propuneri legislative.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Sa vină pe strada Kogălniceanu din Huși, unde ies „la tzigare” plozii de la Cuza. Bătuți în cuie cu figurile lor de „emportanți” de n-ai loc să treci de ei.

    Reumplem bugetul local în două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.