15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Minunile de la Botesti: „Suntem mândre cã ne-am nãscut la tarã!”

- Advertisement -

REACTIE „Si noi, la tarã, avem aceeasi ambitie si, pentru cine nu stie, avem si noi calculatoare, internet si tot ce trebuie”, spune Roxana Popa, una dintre cele douã eleve care au dus, în acest an, învãtãmântul de la sat în Top 10 medii de admitere la liceu, pe judet. Copilele merituoase de la Botesti tin partea mediului rural si spun cã sunt mândre cã s-au nãscut la tarã, într-un sat frumos, precum Gugestiul.

PREJUDECÃTI Dacã unii s-au bucurat sã audã cã elevii de la tarã se îndreaptã încet, dar sigur, spre performanta în educatie, altii s-au arãtat contrariati de faptul cã douã eleve din mediul rural au avut note mult mai mari decât atâtia copii din scoli prestigioase de la oras. Cu toate acestea, cele douã fete – Alecsandra Nechita (9, 95, locul 6 în Top 10 medii de admitere la liceu) si Roxana Popa (9, 93, locul 10), stiu cã, prin rezultatele lor, nu doar cã au înregistrat o premierã în judet, dar au deschis un drum pentru atâtia alti copii de la tarã care, pânã mai ieri, nici nu îndrãzneau sã spere cã ar putea avea locul lor în elita învãtãmântului vasluian. Le-a supãrat numai faptul cã multi le-au contestat capacitatea, doar pentru cã sunt… de la tarã!

„Poate unii nu stiu, dar si la noi a ajuns internetul”!

ATITUDINE „Am vãzut cã unii spun cã suntem de la tarã si cred cã asta e de ajuns ca sã se arate cã nu meritam aceste note. Chiar nu îi înteleg! Poate unii nu stiu, dar si noi avem tot ce ne trebuie. Si în sat la noi a ajuns internetul, avem calculatoare, avem tot ce ne trebuie. Si noi am învãtat la scoalã aceeasi materie ca si ei si, la fel, tot niste profesori ne-au educat. Avem profesori calificati, pãrintii muncesc pentru noi la fel de mult. Nu stiu de ce ar crede cã un copil de la tarã este cu ceva mai prejos ca unul de la oras. Este gresit sã judeci asa, am vãzut comentariile rãutãcioase si nu le înteleg”, spune Roxana Popa. Ea vrea sã devinã un medic bun si stie cã pentru asta mai are mult de muncã. ‚Mi-as dori foate mult sã mã fac medic. Îmi place sã ajut oamenii si sã vorbesc cu ei, sã socializez. Nu stiu încã ce specialitate mi-as alege, dar sper sã ajung medic. Este visul meu”, explica ea.

„Eu sunt mândrã cã sunt de la tarã”!

DEMNITATE Alecsandra Nechita vrea sã urmeze o carierã militarã. Este impresionatã de prestigiul hainei militare si de seriozitatea acestei profesii. A privit cu aceeasi tristete criticile celor care au considerat cã a fi de la tarã este un adevãrat… defect. „Sunt niste pãreri gresite. Eu sunt mândrã cã sunt de la tarã si spun asta foarte sincer. În satul nostru, Gugesti, e frumos, avem ce ne trebuie si nu ne-am simtit niciodatã complexate fatã de cei de la oras. Din sat de la noi, pentru cine nu stie, s-au ridicat oameni mari, scriitori, profesori, doctori. Sunt fii ai satului care fac cinste acestor locuri, cu care eu una mã mândresc”, spune, sigurã pe sine, Alecsandra Nechita.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.