spot_imgspot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
03-dec.-2023

Minus 25 grade Celsius la Întorsura Buzăului şi Miercurea Ciuc

- Advertisement -

Mercurul din termometre a coborât, miercuri dimineaţă, până la minus 25,5 grade Celsius la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, în timp ce la Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, minima a fost de minus 25 de grade Celsius.

Temperaturile au fost deosebit de scăzute, miercuri dimineaţă, în tot judeţul Covasna, meteorologii consemnând minus 25,5 grade Celsius la Întorsura Buzăului, la ora 07.50, minus 22 de grade Celsius la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, şi minus 16 grade Celsius la Baraolt.

Meteorologii se aşteaptă ca frigul să persiste şi în următoarele zile.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că nu sunt probleme cu furnizarea apei potabile sau a energiei electrice.
De asemenea, Băncilă a afirmat că în cursul zilei angajaţii Primăriei vor vizita localnicii cu probleme sociale pentru a vedea dacă au lemne suficiente pentru a-şi încălzi locuinţele.
În luna ianuarie, cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată în 1963 şi în 1990, când termometrele arătau minus 35,5 grade Celsius.
Cea mai scăzută temperatură înregistrată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă erau minus 36 grade Celsius.
Şi la Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, mercurul din termometre a coborât, miercuri dimineaţă, până la minus 25 de grade Celsius.
Potrivit meteorologului de la Staţia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, această valoare s-a înregistrat în jurul orei 08.00.
Ger a fost în tot judeţul Harghita, minimele înregistrate fiind de minus 19 grade Celsius la Joseni, minus 17 grade Celsius la Topliţa şi minus 16 grade Celsius la Bucin.
Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1985 la Miercurea Ciuc.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.