Mircea Anca, actor şi regizor cunoscut, a murit la 55 de ani. Teatrul românesc e în doliu

Mircea Anca, cunoscut actor de teatru, film şi televiziune, a murit sâmbătă, la vârsta de 55 de ani, după o luptă lungă şi grea cu o boală necruţătoare. Anunţul a fost făcut de Teatrul Naţional Bucureşti.

Actorul și regizorul Mircea Anca a decedat, la 55 de ani, a anunţat “cu imensă tristeţe” Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Despărţirea prematură de actorul, regizorul şi profesorul Mircea Anca este deplânsă de colegi. “A iubit şi a fost iubit. Om luminos, mereu plin de speranţe, va fi mereu un exemplu. Suntem alături de soţie, colega noastră Iuliana Moise şi de fiul lor, tânărul regizor Mircea Anca Jr. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, spune Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti, într-un comunicat.

Mircea Anca era bolnav de leucemie şi a fost internat de mai multe ori în ultimii ani. Trupul său neînsufleţit ar urma să fie incinerat, conform dorinţei regretatului actor.

Mircea Anca s-a născut pe 10 iunie 1960, în comuna Fărcaşa. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti, specializarea Actorie, promoţia 1989, la clasa profesorilor Sanda Manu şi Adriana Popovici, asistent Geta Angheluţă, iar în 2003, specializarea Regie de Teatru a aceleiaşi Academii de Artă, la clasa profesorului Cătălina Buzoianu, asistent Felix Alexa.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/mircea-anca-actor-si-regizor-cunoscut-a-murit-la-55-de-ani-teatrul-romanesc-e-in-doliu_259852.html#ixzz3ss9QTWN9
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ