spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Mirela Lavric, cea mai buna sportiva a Vasluiului (foto)

- Advertisement -

Gala Sportului Vasluian 2010

LAUREATÃ… Mirela Lavric a fost desemnatã din nou “sportiva anului” în municipiul Vaslui, atleta fiind prin performantele sale, pe plan national si international, un adevãrat ambasador al orasului resedintã de judet. Multipla campioanã europeanã de juniori a fost premiatã de primarul Vasile Pavãl si felicitatã în acelasi timp de legenda atletismului românesc, Gabriela Szabo.

Dupã ce la sfârsitul anului Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret i-a premiat pe cei mai buni sportivi din judet, a venit acum rândul Primãriei Vaslui sã recunoascã performantele sportivilor ce au dus renumele municipiului resedintã de judet peste granitele tãrii. Disciplina care a strâns cele mai multe medalii, aproape 80 la numãr, a fost atletismul. Au fost premiati alergãtorii si aruncãtorii profesorului Laurentiu Maxim ce au obtinut performante notabile la competitiile nationale, diplomele de recunostintã fiind înmânate acestora chiar de legenda atletismului românesc, Gabriela Szabo. În cadrul evenimentului nu au fost trecute cu vederea nici sahul si luptele, cei care adus cinste acestor discipline primind si ei distinctii din partea organizatorilor. Pe scenã au urcat sportivi si antrenori de la cluburile Sergentul (sah – profesor Constantin Grosu), CS Viitorul (lupte – profesori Neculai Beligan si Vasile Frãtilã), CS Varan, Sulsa si Liga de Est (arte martiale). Cei mai de seamã practicanti de handbal si fotbal au fost si ei premiati cu diplome, plachete si multe aplauze, aceste din urmã discipline având la rândul lor numerosi sportivi de mare perspectivã, si care dacã vor continua sã creascã ca pânã acum, cu sigurantã în viitorul apropiat vor avea sanse mari sã ajungã sportivi de seamã.

Sfaturi pentru Olimpiadã

Cel mai de seamã invitat a fost multipla campioanã olimpicã Gabriela Szabo, cea care i-a înmânat distinctia de ‘‘cel mai bun sportiv vasluian al anului’’ Mirelei Lavric. Fosta atletã, în prezentã vicepresedinte al Federatiei Române de Atletism, a spus cã are toatã baza cã vasluianca va reusi o figurã frumoasã la Olimpiada de la Londra, din 2012. ‘‘Pentru Mirela greul abia acum începe deoarece suntem în anul preolimpic. Ea trebuie sã munceascã mult mai mult acum. Eu cred în fortele si în dorinta ei de a câstiga o medalie olimpicã.’’ – Gabriela Szabo.

Echipele fanion au fost si ele premiate

Un loc aparte în cadrul galei l-au avut echipa de handbal, HC Vaslui, si formatia fanion a judetului Fotbal Club Vaslui. Antrenorii celor douã cluburi, Liviu Gugles si Viorel Hizo au multumit pentru recunostintã si au promis sã ducã la îndeplinire obiectivele propuse la începutul acestui sezon competitional. ‘‘Multumit organizatorilor pentru recunostintã. Suntem onorati de prezenta în salã a unui cuplu olimpic si mondial. Am vrea ca si fotbalul sã ajungã la rangul la care a ajuns atletismul românesc, sau alte sporturi care au fãcut cinste tãrii. Noi, echipa de fotbal FC Vaslui, vrem sã putem oferi tuturor vasluienilor, la sfârsitul sezonului, bucuria câstigãrii campionatului.’’ – Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.