spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Mirii anului ’62, îndrãgostiti de o viatã (foto)

- Advertisement -

IUBIRE FÃRÃ LIMITE… Ca si în alti ani, Primãria municipiului Vaslui a decis sã sãrbãtoreascã dragostea care dureazã de mai bine de jumãtate de veac, organizând în cinstea ei, în cele mai mici detalii, o Nuntã de Aur, asa cum scrie la carte. Municipalitatea a pregãtit o petrecere de nuntã la Restaurantul Copou, daruri si invitati alesi pe sprânceanã – toate pentru cele 40 de perechi de “miri” care aniverseazã anul acesta 50 de ani de dragoste neîntreruptã.

Vineri, Primãria a sãrbãtorit si premiat pe vasluienii care, în acest an, împlinesc 50 de ani de la cãsãtorie, invitându-i pentru a doua oarã în postura de “miri” sã participe, de aceastã datã, la Nunta de aur. Astfel, în fata ofiterului de stare civilã, 40 de perechi, acum ceva mai întelepte dar la fel de frumoase, au spus “DA”, la fel ca în ’62. Sãrbãtoritii au avut parte de o ceremonie emotionantã oficiatã de primarul Vasile Pavãl, de felicitãri si daruri simbolice pentru fidelitate urmate de o petrecere special dedicatã lor, în cadru cãreia de distractie si bunã dispozitie au fost responsabili artistii ansamblului Trandafir de la Moldova, Rapsodia Vasluiului si cântãreata de muzicã popularã Doina Morosanu. Norocosii care au reusit sã creeze o legãturã atât de trainicã care sã-i tinã o viatã nedespãrtiti spun cã secretul reusitei stã în rãbdare, în compromis, în renuntarea la orgoliu si gelozie. “Astãzi este o modã sã fii iute la mânie, astãzi dacã lasi de la tine lumea zice cã esti prost, dar eu dupã 50 de ani sunt convinsã de un lucru: dacã iubesti, nu ai cum sã fii orgolios, nu poti fi gelos. Cine iubeste, admirã, rabdã si tolereazã, dar cred cã numai dupã o viatã de om îti dai seamna cã de fapt toate acestea sunt de fapt dragostea”, ne-a mãrturisit o doamnã prezentã la petrecere. Edilul municipiului Vaslui i-a felicitat, a stat de vorbã cu fiecare în parte, invitându-i sã retrãiascã emotia simtitã în urmã cu 50 de ani. “Am emotii! În 2008 vã rugam sã mã puneti la treabã, m-ati pus, în 2012 m-ati lãsat sã continui, m-ati lãsat sã vã reprezint, sã vã respect si într-o oarecare mãsurã sã am grijã de voi, m-ati lãsat sã vã fac mândri. Astãzi mã aflu în fata celor care îmi pot fi pãrinti. Sunteti un exemplu pentru fiecare dintre noi si pentru asta, an de an, în august organizãm un astfel de eveniment, un eveniment care sã vã bucure, sã vã mai descreteascã fruntile. Eu si colegii mei de la Primãrie si din Consiliul Local am vrut din tot sufletul sã petreceti cu aceastã ocazie câteva ore de bunã dispozitie, în care sã vã aduceti aminte cu emotie si bucurie de anul 1962, când v-ati prezentat în fata ofiterului stãrii civile” le-a spus Vasiel Pavãl sãrbãtoritilor înainte de ceremonia simbolicã de reînnoire a legãmântului încheiat acum jumãtate de veac.

Dragostea este secretul de “aur”

Timpul s-a asternut frumos peste ei si peste povestea lor de dragoste care a început cu mai bine de 50 de ani în urmã: ea avea doar 15 ani, el, 20. Agripina si Gheorghe Iacob mãrturisesc cã în tinerete nu au avut timp sã se gândeascã dacã vor îmbãtrâni sau nu împreunã, s-au iubit, s-au respectat si acum, uitându-se în urmã cu 50 ani, sunt mândri cã au trãit frumos.”Secretul celor 50 de ani este dragostea si respectul. La noi au trecut mai bine de 50 de ani, ne-am cunoscut când ea avea 15 ani, eu 20, dupã cinci ani ne-am cãsãtorit. Practic, am crescut împreunã. Ne-am iubit, ne-am respectat, ea întotdeauna m-a înteles. Nu am avut când sã ne dãm seama cã a trecut timpul, ne-am iubit, ne-am respectat, am fãcut o familile împreunã, avem copii si nepoti care ne fac mândri, am muncit, asa au trecut cei 50 de ani”, ne-a povestit domnul Gheorghe. Din experienta celor 50 de ani, doamna Agripina ne lasã sã întelegem cã o mare parte din secretul ei a fost dragostea care înseamnã si rãbdare si tolerantã.

“Viata îti oferã bucurii, dar si necazuri”

Dacã ar fi sã întoarcã timpul înapoi, doamna Nina nu ar sta pe gânduri si l-ar alege de sot pe acelasi om pe care-l iubeste si cu care trãieste de 50 de ani. “Noi ne iubim, asta a fãcut sã petrecem nedespãrtiti 50 de ani împreunã si sã avem o familie frumoasã. Viata îti oferã bucurii, dar si necazuri iar când îti este mai greu, dacã nu-l iubesti pe omul de lângã tine, dacã nu-l respecti, dacã nu este devotament, o cãsnicie nu tine. Sincer nu credeam cã o sã ajungem aici, adicã atunci când ne-am cãsãtorit eram prea tineri, nu stiam ce înseamnã viata, dar stiti, dupã ce a trecut ceva mai mult timp în sinea mea mi-am dat seama cã el este omul cu care îmi voi petrece toatã viata”, ne-a mãrturisit doamna Nina Pânzaru.

“Am avut noroc!”

“Este o vorbã care spune cã în viatã este bine sã ai si un strop de noroc. Ei bine, mare vorbã este asta! Eu una am avut noroc, astãzi dupã 50 de ani pot spune cu mâna pe inimã cã mai bine nu puteam alege, am ales bãrbatul pe care l-am iubit si care mã iubea, dar chiar si asa în viata asta lucrurile nu merg întotdeauna cum ai spera si atunci îti dai seama de omul de lângã tine. Eu cred cã secretul unei cãsnicii e nu numai iubirea, ci respectul si rãbdarea. Ca femeie trebuie sã stii cum sã iei bãrbatul, nu e usor dar eu una am fost rãbdãtoare, am lãsat de la mine pentru cã am simtit cã am pentru cine, dar întotdeauna am stiut sã mã fac respectatã de lume, dar în primul rând de sotul meu”, ne-a povestit doamna Valeria.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.