spot_imgspot_img
9.3 C
Vaslui
22-apr.-2024

Miruna danseazã din nou! Interventia chirurgicalã care i-a salvat viata si i-a redat viitorul (FOTO)

- Advertisement -

FERICIRE…Prin ziarul Vremea Nouã, aducem multumiri celor care au ajutat-o pe Miruna Craiu, din Bârlad, sã ajungã în om normal! La numai 5 ani, Miruna a fost supusã unei operatii pe cord deschis. Operatia a fost una dificilã, dar s-a încheiat cu succes. Problemele de sãnãtate nu au ocolit-o însã de-a lungul anilor. Miruna avea sã fie diagnosticatã cu scoliozã. În acel moment, medicii au spus cã afectiunea nu reprezintã un pericol. O vreme a purtat corset. Cu trecerea timpului, însã, curbura coloanei s-a accentuat în ritm alarmant, iar viata copilului a fost pusã în pericol. Exista în orice moment riscul perforãrii organelor interne, din cauza spatiului tot mai mic al cutiei toracice. Doar o interventie chirurgicalã îi putea salva viata. O interventie chirurgicalã de urgentã – realizatã de medicul specialist în ortopedie pediatricã Alexandru Thiery într-o clinicã privatã din Bucuresti, „Viata mea dupã operatie este un dar nepretuit. Am depãsit obstacolele si am descoperit o nouã formã de libertate cu sprijinul financiar al „Asociatiei Salveazã o inimã” – i-a redat Mirunei, de 21 de ani, libertatea de a respira, de a se exprima atât prin cuvinte cât si prin dans, de a privi cu încredere spre viitor.

Familia Craiu a trecut ani în sir prin clipe de teamã, disperare, furie, neputintã. Nu e usor sã îti vezi copilul în dureri cumplite, dar e sfîsietor sã stii cã orice respiratie poate fi si ultima. Nu vorbim de o boalã incurabilã, vorbim de scoliozã. Multora dintre noi ni se pare o afectiune banalã, o încovoiere a spatelui ce apare la bãtrânete ori în perioade bruste de crestere la adolescenti. Deformarea coloanei vertebrale poate fi însã o problemã de viatã si de moarte în momentul în care organele interne sunt strânse ca într-o menghinã în cutia toracicã. Miruna simtea cã se sufocã putin câte putin la fiecare pas. Plãmânii nu-i mai încãpeau în piept, iar viata i se scurgea printre degete.

„Din adâncul inimii noastre, ne strãduim sã gãsim cuvintele potrivite pentru a descrie cãlãtoria tulburãtoare pe care Miruna a parcurs-o, de la momentul deciziei de a o opera pânã în prezent. Este dificil sã exprimãm în cuvinte complexitatea emotiilor noastre, dar sperãm cã povestea noastrã va oferi inspiratie si sperantã celor care trec prin situatii similare. În cazul fiicei mele, operatia a fost nu doar o interventie medicalã, ci o trecere cãtre o viatã nouã, în care durerile si limitãrile au dispãrut. Un astfel de demers era necesar pentru a-i restabili sãnãtatea fizicã si psihicã, care suferea în mod vizibil. A fost un drum lung si anevoios”, ne-a mãrturisit tatãl tinerei, extrem de emotionat.

Povestea Mirunei dupã operatie a fost un dans delicat între eforturi si împliniri. Mama a fost cea care i-a fost alãturi la fiecare pas. Ea a fost martora tranzitiei de la suferintã la redescoperirea bucuriei de a trãi. „Recuperarea a fost o cãlãtorie plinã de provocãri. Au apãrut câteva probleme post-operatorii la plãmâni, dar s-au rezolvat. Multumim lui Dumnezeu si comunitãtii pentru tot sprijinul! Suntem atât de recunoscãtori cã zâmbetul si râsul, care pãreau pierdute de atâta timp în vârtejul durerii, au revenit treptat pe chipul copilului nostru. Exercitiile de kinetoterapie nu au fost întotdeauna usoare, însã Miruna e o luptãtoare si fiecare efort îi este rãsplãtit”, ne-a povestit mama tinerei, printre lacrimi de bucurie.

Cea mai mare bucurie a Mirunei e sã poatã dansa din nou. 

„Viata mea dupã operatie este un dar nepretuit. Am depãsit obstacolele si am descoperit o nouã formã de libertate. Pot respira, pot dansa si pot trãi fãrã constrângeri. Sunt recunoscãtoare pentru fiecare persoanã care a fost alãturi de mine în aceastã cãlãtorie si sper cã povestea mea poate inspira pe altii sã nu renunte niciodatã la sperantã”, ne-a spus Miruna, care este acum în Bucuresti!Cu toate cã încã nu are voie sã danseze profesional, Miruna si-a reluat activitãtile treptat, sub îndrumarea atentã a doctorului. În prezent urmeazã un program riguros de kinetoterapie, redescoperind forta si încrederea în sine. Personalitatea ei s-a metamorfozat însã într-una plinã de încredere si este mult mai zâmbitoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.