0.9 C
Vaslui
04-dec.-2022

Misiune dificilă a salvamontiştilor din Neamţ pentru recuperarea cadavrului unui alpinist căzut în Ceahlău

- Advertisement -

Salvamontiştii din Ceahlău au avut o misiune extrem de neplăcută, fiind nevoiţi să recupereze cadavrul unui alpinist bucureştean, care a căzut de printr-un „horn” pe stâncile din masiv

Alarma s-a dat vineri, 5 august 2022, în jurul orei 19.00, când membrii unui grup de aproximativ 30 de persoane au anunţat Salvamont Neamţ că unul dintre ei, un alpinist bucureţtean în vârstă de 69 de ani, nu a mai ajuns la Cabana Dochia, refugiu montan situat la cota 1.800 de metri. Montaniarzii au spus că au plecat în jurl de ora 11.00 către Ocolaşul Mic, dar bucureşteanul s-a despărţit de ei. Acesta le-ar fi spus că a văzut nişte stânci „interesante“ şi că vrea să le urce. Din păcate, niciunul dintre cei cu care venise pe Ceahlău nu l-a însoţit.

Apoi, după ce cazul a fost sesizat, salvatorii montani au ajuns în scurt timp în zona menţionată, dar nu au mai putut face altceva decât să constate desesul.

„Am aflat că fusese alpinist la viaţa lui. Avea 69 de ani, dar părea că are în jur de 40. Cred că avea şi o formă fizică de invidiat la această etate. Scoaterea lui de acolo nu a fost posibilă în acea noapte, zona fiind extrem de abruptă, executând intervenţia în această dimineaţă“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Citeste mai mult: adev.ro/rg7c21

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.