Misterele COVID-ului: diferențe uriașe între raportările DSP Vaslui și cele ale Grupului de Comunicare Strategică

DIFERENȚE… Raportările DSP Vaslui nu coincid cu cele ale Grupului de Comunicare Strategică, diferența fiind uriașă

PE CINE SĂ CREDEM?… Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni, pentru județul Vaslui, 10 cazuri noi de coronavirus, de la începutul pandemiei și până în prezent, în județul nostru înregistrându-se 13.334 de cazuri. Tot luni, Direcția de Sănătate Publică Vaslui a remis un comunicat de presă, înștiințând populația județului că de la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Vaslui au fost confirmate pozitiv la testul de COVID-19 un număr de 10.960 persoane, cu 2374 mai puține decât în raportările Grupului de Comunicare Strategică. Diferența, care este uriașă, ne face să ne întrebăm dacă cei care țin aceste evidențe sunt cu adevărat profesioniști sau și ei au intrat în sistem după cinci ani de Master (Pub).

Tot luni, pentru prima dată de la declanșarea pandemiei, Direcția de Sănătate Publică Vaslui a comunicat și numărul total de teste anti-COVID făcute în județul nostru: doar 29.182, adică puțin peste jumătate din populația reală a municipiului Vaslui. Dacă ne uităm și la faptul că din cele 29.182 de teste, 10.960 s-au întors pozitive, realizăm cât de puțin s-a testat în ultimele 12 luni, care au fost de coșmar pentru toată lumea. Tot Direcția de Sănătate Publică Vaslui ne comunică la început de săptămână faptul că din cele 10.960 de persoane infectate cu coronavirus, 8938 s-au vindecat de boală, deși doar cu cinci zile în urmă, aceleași surse ne transmiteau că 12.252 de vasluieni au trecut cu bine prin această infecție.

Peste 40 de decese într-o săptămână?

Datele se bat cap în cap și în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Pe data de 3 martie, reprezentanții Prefecturii Vaslui ne transmiteau că în județul nostru au fost înregistrate 353 de decese provocate de SARS-CoV-2. Pe data de 8 martie, în comunicatul Direcției de Sănătate Publică Vaslui sunt trecute 394 de persoane decedate, cu 41 mai multe decât în raportarea de săptămâna trecută. Ce înseamnă acest lucru? Fie că în ultima săptămână am avut câte opt decese pe zi, ceea ce este aproape imposibil, fie că cineva a ascuns numărul real al morților.

Clubul Pensionarilor din Vaslui, campion la vaccinare

De la începutul campaniei de vaccinare și până în data de 7 martie, în județul Vaslui se vaccinaseră 23.546 de persoane, cele mai multe la Clubul Pensionarilor din Vaslui (5353) și la Sala de sport “Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad (5346). Și la Sala de sport din Huși au fost inoculate peste 3000 de doze, dar și la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Cele mai puține vaccinuri au fost făcute la centrul Regimentului 52 Artilerie Mixte “General Alexandru Tell” din Bârlad (179). Este firesc ca numărul celor vaccinați aici să fie mai mic ca în alte părți deoarece la acest centru a fost imunizat doar personalul din cadrul Armatei, la fel cum s-a întâmplat și la Centrul Militar Județean Vaslui, unde au fost inoculate 516 seruri.

Cum vă puteți programa pentru vaccinare

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui au transmis, prin intermediul aceluiași comunicat de presă, și modalitățile de înscriere pentru vaccinarea anti-COVID-19. “Programarea pentru vaccinare se face individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25. Pentru pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant prevăzuți în Etapa a II-a de vaccinare, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării acestor pacienți, inclusiv a însoțitorilor/persoanelor care au aceeași adresă de domiciliu cu aceștia. Centrele de transplant întocmesc listele cu persoanele prioritare la vaccinare. Pacienții care sunt transplantați sau se află pe lista de așteptare pentru transplant pot declara pe proprie răspundere și datele persoanelor care locuiesc la același domiciliu, respectiv însoțitorii acestora, pentru a fi incluși pe lista celor care solicită vaccinarea. Persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare, fără a fi necesară o programare în platforma informatică, sens în care reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea. Recomandăm populației ca la primele simptome de boală respiratorie cu debut brusc să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea măsurilor care trebuiesc luate și să se izoleze la domiciliu.
Subliniem importanța respectării cu strictețe a recomandărilor Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică Vaslui, în ceea ce privește regulile de prevenție: distanțarea socială, spălatul mâinilor și dezinfecția lor, portul măștii în spații închise și spații deschise. În cazul în care nu puteți lua legătura cu medicul de familie, sunați la numărul de urgență 112. Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 Rovaccinare:www.vaccinare-covid.gov.ro.”
4 COMENTARII

  1. astia vor sa distruga Romania, vor plati scump! sunteti incorecti stergeti comentarii , defapt asa sunteti in viata de toate zilele cunoastem ,,marfa”.

  2. astia vor sa distruga Romania, vor plati scump! sunteti incorecti stergeti comentarii , defapt asa sunteti in viata de toate zilele cunoastem ,,marfa”.

LĂSAȚI UN MESAJ