1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Misteriosul Jan Ciupilan

- Advertisement -

Cel mai curtat politician al momentului se destãinuie

POLITICÃ SI VOTURI… Pentru cine va candida primarul Husului, Ioan Ciupilan? Desi este întrebat destul de frecvent despre acest lucru, Ioan Ciupilan, omul care are un capital electoral important pentru fiecare formatiune politicã din judet, nu vrea sã dezvãluie pentru ce partid va candida la alegerile din 2012. Spune cã, acum, este simplu membru PSD, ca orice membru social-democrat din judet, si cã nu-l intereseazã sã candideze pentru vreo functie în partid. Pentru aceia care fac tot felul de speculatii, despre relatia sa cu unii sau altii dintre politicienii de calibru ai Vasluiului, Ciupilan are o explicatie simplã. “În privinta relatiei mele cu deputatul Dan Marian trebuie sã spun cã ne uneste un lucru: pe amândoi ne intereseazã soarta Husului. Am o relatie foarte bunã, specialã, cu Dumitru Buzatu, cu care colaborez si voi colabora în continuare. La fel si cu presedintele Consiliului Judetean, dl. Mihalachi, eu am fost ajutat de CJ, ca sã fiu corect”, spune primarul Husului.

Primarul Ciupilan spune cã nu vrea alte functii în PSD si nici nu este implicat în alte jocuri în partidul condus de Dumitru Buzatu. “Eu, astãzi, sunt membru PSD. Conform statutului PSD, în momentul în care ai demisionat din functie, se alege un nou presedinte, de cãtre Adunarea Generalã, care face parte din Biroul de Conducere de la nivel judetean. Acum nu mai am nicio functie în partid, sunt egal cu orice membru PSD din judetul acesta. În acest moment, în ceea ce mã priveste, toatã lumea spune orice. Dacã eu, acum, nu as fi membru PSD, la Husi ar trebui sã se organizeze alegeri. Conform statutului, alegerile pentru primar ar trebui sã se organizeze în momentul în care partidul îmi retrage sprijinul politic sau dacã demisionez. Eu nu am de ce sã-mi dau demisia. Mi-am dat demisia din functia de presedinte al organizatiei PSD Husi, considerând cã nu pot coordona activitatea de la primãrie, cât si cea de la partid. Am promis celor 30.000 de huseni sã le schimb viata, atunci când m-au ales, în 2008, si am explicat motivele pentru care am demisionat din functia de presedinte al organizatiei PSD Husi. Am considerat cã trebuie sã mã ocup de programul meu din campanie, pentru cã a sta în fotoliul de primar si sã critic Consiliul Judetean nu era o optiune, nu-mi aducea niciun beneficiu. Sunt de pãrere cã trebuie sã respectãm structurile statului si sã colaborãm cu ele. Dacã a colabora cu cei care reprezintã cetãtenii judetului Vaslui în toate administratiile locale este un lucru rãu, vã rog sã mã scuzati. Eu consider cã este un lucru benefic pentru judet. Nu conteazã sã fii de stânga sau de dreapta, la noi separarea celor douã curente politice este destul slabã. Cred cã ar trebui sã ne întâlnim cu totii, sã primim mai repede ofertele, pentru cã sunt orase în tarã care au plecat mai devreme decât noi. Dacã factorul politic ar colabora mai bine, am iesi din situatia asta, mai ales cã suntem în cel mai sãrac judet din România. Lupta pentru putere a fãcut mult rãu acestui judet, a stagnat cresterea economicã a Vasluiului”, spune primarul.

Jan explicã relatia sa cu Dan Marian

“Colaborez cu toate partidele din judetul Vaslui. E normal sã colaborez cu cei din PDL, este partidul aflat la guvernare, acolo avem informatia si obtinem finantarea pentru proiectele pe care le-am propus electoratului, în campanie, mai ales cã am si sustinerea presedintelui PDL Vaslui (deputatul Dan Marian, n.r.). Cu Dan Marian am o relatie foarte bunã, încã din vremea în care era consilier local. Pe atunci, el aproba toate proiectele pentru oras, de ajunsese lumea sã spunã cã e pesedist. În privinta relatiei mele cu Dan Marian trebuie sã spun cã ne uneste un lucru: pe amândoi ne intereseazã soarta Husului. Nu e vorba numai de relatia cu Dan, am o relatia foarte bunã, specialã, cu Dumitru Buzatu, cu care colaborez si voi colabora în continuare. La fel si cu presedintele Consiliului Judetean, dl. Mihalachi, eu am fost ajutat de CJ, ca sã fiu corect. La noi, când te asociezi cu un politician care nu e de culoarea ta politicã înseamnã cã, automat, ai trecut la partidul celuilalt. Am fost acuzat într-un ziar cã am trecut la liberali, de cãtre un alt primar, însã conducerea partidului nu ne-a chemat, sã vadã ce se întâmplã, suntem doi primari de municipiu. Când am fost cu Dan Marian la Bucuresti, ca sã obtinem finantare la proiecte, eram liberal. Astãzi, dacã merg cu Dan Marian la vreun minister, sunt democrat liberal. În 2008, m-am decis sã candidez la primãrie cu trei luni înainte. Anul viitor, cu douã luni si jumãtate înainte de alegeri am sã spun dacã si pentru cine voi candida”, spune primarul Ciupilan.

“Nu acord nicio sansã Uniunii PSD-PNL”

Primarul Husului crede cã noua aliantã, formatã din PSD si PNL+PC, nu aduce nimic bun pentru partidele care o formeazã. “Este o problemã, pãrerea mea cã PSD si PNL nu au multe sanse împreunã, sunt incompatibile, dacã privim fie si incompatibilitãtile dintre doctrinele celor douã, inclusiv între oameni. Depinde foarte mult de actiunile urmãtoare. Se poate cineva gândi ca dl. Hoha (fostul senator de Husi, pesedistul Gheorghe Hoha, n.r.) sã stea la aceeasi masã cu dl. Iacob (consilierul local liberal, Liviu Iacob, n.r.)? Eu nu vãd cum s-ar putea realiza asta”, afirmã acesta.

“Nu plec din Husi si nici nu voi candida la vreo functie”

“Toatã lumea a început lupta pentru alegerile locale. Acum trei ani, când am ajuns la primãrie, am renuntat la tot ceea ce am avut, inclusiv ceea ce aveam la firmã, pentru cã m-am pus la dispozitia cetãtenilor municipiului Husi. Va trebui sã fac ceea ce am promis husenilor. O parte din promisiuni le-am realizat, altele le voi realiza. Deocamdatã nu spun nici mãcar dacã am sã candidez. Când am sã discut cu cetãtenii, am sã le spun: voi candida, doar dacã 50% din promisiunile electorale au fost onorate. Nu spun de niciun partid, voi candida pe listele de primar al municipiului Husi. Pânã atunci, sunt membru PSD. Nu plec din Husi” – Ioan Ciupilan, primar Husi

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.