spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
04-mart.-2024

Misteriosul nor uriaș de praf s-a retras de pe cerul din zona de nord-est României. Care este originea lui

- Advertisement -

Calitatea aerului revine la normal în marile orașe din zona Moldovei, după ce norul de praf s-a retras la circa o săptămână de la apariție. Valorile privind calitatea aerului au fost aproape de zece ori mai mari decât cele normale la finalul lunii august.

Norul de praf care a pus stăpânire pe zona de nord-est a României la finalul lunii august a dispărut, iar calitatea aerului a început să revină la normal în municipiul Iași, conform măsurătorilor făcute în mai multe stații de măsurare din cartierele ieșene.

Astfel, măsurătorile au arătat faptul că la începutul săptămânii trecute, concentrațiile de PM10, adică particulele cu diametrul de până la 10 microni, au atins aproape 450 de micrograme/mc, în timp ce în ultimele zile, acestea ajung la circa 50 de micrograme/mc.

„Valorile crescute înregistrate de Agenția pentru Protecția Mediului Iaşi la indicatorul PM10 în perioada 23-27.08.2022 pot fi puse pe seama transportului masei de aer încărcată cu particule de praf saharian, dinspre est către vest-sud-vest, care s-a manifestat deasupra zonei noastre în acest interval de timp, conform informaţiilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași. ..https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/misteriosul-nor-urias-de-praf-s-a-retras-de-pe-2201387.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.